Prima pagină » Razboi în Ucraina » Noile sancţiuni SUA asupra Rusiei o atacă direct pe Alina Kabaeva, presupusa iubită a preşedintelui Putin

Noile sancţiuni SUA asupra Rusiei o atacă direct pe Alina Kabaeva, presupusa iubită a preşedintelui Putin

03 aug. 2022, 09:57,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Statele Unite ale Americii au lansat o nouă serie de sancţiuni împotriva Rusiei, ce o vizează exclusiv pe Alina Kabaeva, presupusa iubită a preşedintelui Vladimir Putin. Fosta gimnastă olimpică pe care Trezoreria americană a descris-o ca având legături strânse cu numeroase companii ruse, este ţinta celui mai recent răspuns al Washingtonului la războiul din Ucraina.

De altfel, Trezoreria americană a declarată că Alina Kabaeva se afla la conducerea Naţional Media Group, un grup de organizaţii media pro-Kremlin. Cu toate acestea, preşedintele rus Vladimir Putin nu a recunoscut vreodată că ar exista o legătură romantică între ei.

presupusa iubită a preşedintelui Putin

Trezoreria americană a vizat şi un iaht sub pavilion din Insulele Cayman, Alfa Nero

Noile sancţiuni asupra Rusiei o vizează direct pe Alina Kabaeva, presupusa iubită a preşedintelui Putin

Pe lângă presusupusa iubită a președintelui Putin, Alina Kabaeva, Trezoreria americană a mai precizat că ultimă rundă de sancțiuni asupra Rusiei din partea Statelor Unite ale Americiii vizează, de asemenea, Publichnoe Aktsionernoe Obschestvo Magnitogorskiy Metallurgicheskiy Kombinat (MMK), unul dintre cei mai mari producători de oțel din lume, precum și pe proprietarul majoritar și președintele consiliului de administrație, Viktor Rashnikov. Această decizie a fost luată deoarece MMK este unul dintre cei mai mari contribuabili din Rusia și reprezintă o sursă substanțială de venituri pentru guvernul rus.

De asemenea, Washingtonul a numit şi alte două filiale ale MMK, precum Investitsionnaya Kompaniya MMK-FINANS, cu sediul în Rusia, și MMK Metalurji Sanayi Ticaret Ve Liman Isletmeciligi Anonim Sirketi, cu sediul în Turcia.

Denis Manturov, ministrul rus al Comerţului, a declarat luni, 1 august, ca Rusia va lua în considerare achiziţionarea şi stocarea de metale pentru a sprijini producătorii interni de oţel ce au fost afectaţi de sancţiunile impuse de Occident Moscovei.

Totodată, noul pachet de sancţiuni ale Departamentului de Stat al SUA anunţat marţi, 2 august, conţine şi impunerea de restricţii de viză pentru 893 de oficiali ruşi şi membri ai armatei. Motivul acordării acestora se datorează deţinerii unui rol în acţiunile împotriva Ucrainei. În aceeaşi categorie se alătura şi alţi 31 de oficiali străini, deoarece au susţinut anexarea Crimeei de către Rusia.

De altfel, secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că în încercarea de a „izola și mai mult industriile de apărare și de înaltă tehnologie ale Rusiei și de a limita contribuțiile acestora la mașina de război a Moscovei”, Departamentul de Stat al SUA a impus sancţiuni împotriva a 24 de companii ruse din domeniul apărării şi tehnologiei.

presupusa iubită a preşedintelui Putin

Alături de Alina Kabaeva, pe lista de sancţiuni ale SUA asupra Rusiei se afla şi trei oameni de afaceri ruși

Apropiaţii lui Vladimir Putin, pe lista noilor sancţiuni

Alături de Alina Kabaeva, pe lista de sancţiuni ale SUA asupra Rusiei se află şi trei oameni de afaceri ruși pe care Departamentul de Stat i-a acuzat că sunt „facilitatori ai lui Putin”.

Astfel, în lista publicată marţi, 2 august, de către Departamentul de Stat american se număra Andrey Guryev, descris de Trezorerie ca fiind un apropiat al lui Putin care a servit anterior în guvernul rus și fondator al PhosAgro, o companie chimică rusă. Cu toate acestea, PhosAgro nu a fost inclusă, ci doar omul de afaceri.

De asemenea, Trezoreria americană a vizat şi un iaht sub pavilion din Insulele Cayman, Alfa Nero, ce se presupune a fi fost cumpărat de Guryev pentru suma de 120 de milioane de dolari în anul 2014.

Washingtonul a luat o serie de măsuri drastice împotriva a tot ceea ce este considerat a fi încercări de evitare a sancțiunilor, desemnând în acest sens o instituție financiară deținută de Agenția Federală Rusă pentru Gestionarea Proprietății de Stat, şi anume Joint Stock Company Promising Industrial and Infrastructure Technologies.

În acest sens, Serghei Lavrov a afirmat zilele trecute cum că motivul ascuns din spatele sancţiunilor impuse Rusiei este stabilirea viitorului ordinii mondiale.

De când forţele ruse au invadat Ucraina în data de 24 februarie, Statele Unite și aliații săi au impus mai multe runde de sancțiuni, vizându-i în special pe cei mai mari creditori ai lui Vladimir Putin, acum SUA au inclus-o pe listă și pe presupusa iubită a președintelui rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *