Prima pagină » International » Noile laptopuri MacBook vor fi lansate curând. Anunţul Apple

Noile laptopuri MacBook vor fi lansate curând. Anunţul Apple

03 nov. 2020, 11:04,
Elena Nicoleta Bujor, în International

Compania Apple va lansa săptămâna viitoare noile laptopuri MacBook. După o relaţie de nu mai puţin de 15 ani, Apple Inc. şi Intel Corp. nu vor mai colabora. La nici două săptămâni de la lansarea seriei iPhone 12, vor apărea pe piaţa iubitorilor de gadgeturi noile MacBook Pro şi MacBook Air.

Apple a emis o invitaţie presei luni, 2 noiembrie 2020, pentru a fi prezenţi la evenimentul online „One more thing”. Acesta va avea loc pe data de 10 noiembrie 2020, potrivit Bloomberg. Noile laptopuri MacBook vor fi echipate cu chipuri concepute de însuşi Apple. Această schimbare este una uriaşă, având în vedere că din anul 2006, Intel echipa laptopurile Apple cu chipuri.

Noile MacBook Pro și MacBook Air

Inovatorul în industria de înaltă tehnologie şi furnizorii Apple au mentiont ca producţia de trei laptopuri MacBook a fost majorata. Cele trei gadgeturi de ultimă oră echipate cu procesoare Apple: MacBook Pro cu o diagonală de 13, respectiv 16 inch a ecranului şi MacBook Air cu o diagonală de 13 inch a ecranului.

„Subcontractorul Foxconn, cunoscut şi sub denumirea de Hon Hai Precision Industry Co., este cel care asamblează cele două laptopuri mai mici în timp ce Quanta Computer Inc. produce modelul MacBook Pro cu o diagonală a ecranului de 16 inch”, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Având în vedere faptul că Apple deţine mai puţin de 10 procente din piaţa PC-urilor, această decizie a folosi propriile procesoare nu va avea un impact semnificativ cu privire la vânzările companiei Intel.

Dar, hotărârea companiei Apple de a scoate în evidenţă faptul că Intel se confrunta cu o situaţie de criză, fiind consideral cel mai mare producător mondial de chipuri, a întârziat să adopte noi procese de producţie, le oferă astfel concurenţilor şansa de a-i ajunge.

Parteneriatul dintre Apple şi Intel

Parteneriatul dintre Apple şi Intel a debutat în anul 2005, atunci când „părintele internetului” Steve Jobs a vrut să facă tranziţia de la procesoarele PowerPC. Compania Intel a pus umărul la treaba pentru Apple şi i-a ajutat să recupereze decalajul faţă de computerele Windows, care la acea dată se prezentau mai puternice.

În altă ordine de idei, Apple a început să producă chipuri cu un consum mult mai redus de energie pentru dispozitivele sale mobile pe baza arhitecturilor concepute de Arm Ltd. şi foloseşte aceste chipuri pentru telefoanele iPhone şi tabletele iPad.

„Primele procesoare Mac de la Apple vor fi bazate pe chipul A14 care se găseşte şi în cele mai noi telefoane iPhone. De asemenea, noile laptopuri vor avea şi procesoare grafice concepute de Apple. Însă dincolo de schimbarea procesoarelor, noile laptopuri MacBook nu vor avea modificări importante de design”, potrivit Bloomberg.

Noua serie iPhone 12 a fost lansată

Pe 13 octombrie 2020 a fost lansată noua serie iPhone 12. Compania Apple a anunțaț că seria iPhone 12 este alcătuită din următoarele modele: iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro şi iPhone 12 Pro Max. Lansarea a fost mult așteptată de iubitorii de gadget-uri.

„iPhone 12 este cu 11% mai subţire, cu 15% mai mic şi cu 16 mai uşor decât generaţia anterioară. Chipset-ul noii generaţii se numeşte A14 Bionic. Construit pe un proces de 5nm, acesta foloseşte 6 nuclee – 2 performante şi 4 eficiente”, potrivit Apple.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *