Prima pagină » Local » Noi tipuri de transport promise de conducerea Aeroportului Internațional Iași
Noi tipuri de transport promise de conducerea Aeroportului Internațional Iași

Noi tipuri de transport promise de conducerea Aeroportului Internațional Iași

03 mart. 2022, 06:30,
Livia Zăbrăuțanu, în Local

Conducerea Aeroportului Iași găsește noi soluții pentru a oferi pasagerilor cele mai bune condiții de călătorie. Aceasta anunță și sancțiunile pe care le vor suferi taximetriștii care nu îndeplinesc setul de reguli impus de către aeroport, cât și care sunt noile soluții pe care le-au găsit pentru ieșenii care au nevoie de o linie de transport între oraș și acesta.

Recent, Romeo Vatră a anunțat că un număr foarte mic de taximetriști au depus dosare pentru a-și continua activitatea în cadrul Aeroportului, acesta hotărând să introducă în rândul serviciilor oferite și un autobuz al CTP, Compania de Transport Iași.

 aeroportul Iasi noaptea

Aeroportul Iași impune noi condiții taximetriștilor

Conducerea Aeroportului Iași oferă noi tipuri de transport

Romeo Vatra

Romeo Vatră susține că taximetriștii care nu îndeplinesc cele mai importante condiții, vor fi sancționați

Cei aflați în fruntea Aeroportului Iași promit un nou mijloc de transport sigur și primitor pentru pasageri. Astfel, se vor introduce mai multe autobuze pe ruta Gară – Aeroport – Gară. Autobuzul 50 va fi operat de către Compania de Transport Public Iași și va avea traseul inițial format din urmăroarele stații: Gară – Piața Unirii – Tg. Cucu – Aeroport, urmând ca plecarea de la Aeroport să aibă opriri în Tg. Cucu, Bulevardul Independenței și Gară.

Inițiativa a fost lansată în urma curselor speciale din ultimele zile pentru călătorii care își doreau să circule în siguranță după ce a început războiul din Ucraina.

Cum numărul taximetriștilor care au depus dosare de acreditare pentru oferirea serviciilor de transport a fost unul extrem de mic, iar cererile au fost cu mult peste măsură, acestea au fost soluțiile găsite în momentul de față de către cei de la Aeroportul Iași.

Conducerea Aeroportului Internațional Iași anunță schimbări în ceea ce privește politica de funcționare a taximetriștilor, impunând anumite condiții pe care aceștia trebuie să le îndeplinească începând cu data de 04.02.2022. Una dintre principalele condiții este de a depune documentele care să ateste faptul că au un contract valabil pentru POS funcțional pentru plata care include folosirea cardului. Aceștia au în aceeași măsură obligația de a achita un tarif lunar prevăzut în regulament. Nerespectarea acestor condiții poate duce la anularea autorizației R.A. a acestora.

colaj cu taxiuri parcate

Nicio firmă cu dispecerat nu a depus dosar la Aeroport

Doar opt dosare aprobate în urma noilor condiții impuse pentru taximetriști

semnul de taxi

Doar nouă taximetriști independenți au depus dosare de acreditare la Aeroportul Iași

În luna ianuarie a acestui an, Romeo Vatră declara că există motive de îngrijorare la Aeroportul Iași, doar nouă dosare de acreditare fiind depuse. Opt dintre acestea au fost aprobate în urma realizării unei examinări, conducerea dorind să le ofere clienților cele mai bune condiții.

Departajarea a avut loc în funcție de volumul portbagajului, existența unui aparat de aer condiționat, un POS funcțional și alte condiții care includ confortul clienților.

,,În urma examinării dosarelor, am realizat că nu s-a înscris nicio firmă de taximetrie care are dispecerat, fiind depuse dosare doar din partea taximetriștilor independenți. Cum numărul de nouă dosare este unul foarte mic și cererile sunt foarte mari, am decis să acceptăm dosare de acreditare pe tot timpul anului. Nu favorizăm pe nimeni, suntem transparenți și încercăm să găsim soluțiile cele mai bune”, declara la acel moment Romeo Vatră.

Nemulțumiri ale șoferilor au apărut în acea perioadă, mulți dintre aceștia ridicând semne de întrebare în direcția oferirii unor contracte persoanelor care oferă servicii prin intermediul Bolt sau Uber, considerând faptul că sunt la fel de capabili să îndeplinească regulile impuse de Aeroportul Internațional Iași pentru noile tipuri de transport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *