Prima pagină » Local » Noi taxe de la Consiliul Județean Iași pe 2021. Lista completă a tarifelor pe toate serviciile din județ
Noi taxe de la Consiliul Județean Iași pe 2021. Lista completă a tarifelor pe toate serviciile din județ

Noi taxe de la Consiliul Județean Iași pe 2021. Lista completă a tarifelor pe toate serviciile din județ

15 dec. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Noile taxe de la Consiliul Județean Iași pe anul 2021 vor fi luate în discuție de plenul forului județean în cursul acestei săptămâni. Consilierii județeni vor discuta despre situația taxelor locale pe anul viitor la toate instituțiile subordonate, dar și în aparatul propriu. Taxele vor fi analizate în cursul zilei de mâine, 16 decembrie 2020, în cadrul ultimei ședințe ordinare a plenului pe anul în curs

Cât vor plăti ieșenii pentru taxele legate de urbanism pe anul 2021? Plenul Consiliului Județean (CJ) Iași va analiza noile taxe pe anul viitor în ceea ce privește serviciile de urbanism, cele derulate de Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) Iași, taxele de la Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor. De asemenea, în cadrul ședinței vor fi luate în calcul și taxele de la Ansamblul Artistic „Constantin Arvinte”, dar și cele de la Direcția Județeană de Pază și Ordine.

Noile taxe de la Consiliul Județean în 2021. Iată ce sume vor plăti ieșenii pentru închirierea unor spații

Printre noile taxe de la Consiliul Județean în 2021 se află și cele privind închirierea sălilor de sport/terenurilor de sport de la școlile gestionate de forul județean. De exemplu, la Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu”, terenul de sport minifotbal poate fi închiriat cu 40 lei pe oră, iar sala de sport cu același preț. Sala de gimnastică de la Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iași poate fi închiriată cu 10 lei pe oră. De asemenea, sala de sport de la Colegiul Tehnic „Ion Holban” lași poate fi închiriată cu 70 de lei pe oră.
Și majoritatea spitalelor subordonate CJ pot pune la dispoziție sălile de curs și amfiteatrele. Acestea se dau gratuit pentru toate unitățile de învățământ din domeniul medical pentru susținerea unor conferințe sau cursuri. Spitale precum cel de Neurochirurgie și cel de Copii au aplicat o serie de tarife cuprinse între 10 lei și 75 lei pe oră pentru unele săli.

Noile taxe de la Consiliul Județean Iași pentru urbanism. Sumele plătite pentru eliberarea documentelor

Plenul CJ Iași va discuta și despre taxele legate de eliberarea documentelor din urbanism. Astfel, printre taxele de la Consiliul Județean Iași pe anul 2021 se află și cele pentru eliberarea certificatului de urbanism în funcție de suprafață. Pentru mediul urban se plătește 5 lei pentru o suprafață de până la 150 mp. Între 151 mp și 250 mp se plătesc 6.00 lei. Între 251 mp și 500 mp se achită 8.00 lei. Între 501 mp și 750 mp se plătesc 9.00 lei. Totodată, între 751 mp și 1.000 mp să plătesc 12 lei. În plus, la suprafețe de peste 1.000 mp se plătește o taxă de 14 lei plus 0,01 lei pentru fiecare mp ce depășește această suprafață. În trecut, această taxă a ridicat probleme la nivelul județului Iași.

Lista taxelor practicate de Muzeul Național al Literaturii Române Iași

În lista noilor taxe practicate de CJ Iași se numără și cele de la Muzeul Literaturii. Astfel, taxa de vizitare a expozițiilor permanente/persoană este de 9 lei. Taxa de vizitare a expozițiilor tematice temporare și a expozițillor din camera de
rarități a Muzeului „Vasile Pogor”/persoană este de 6 lei. Taxa de vizitare a expozițiilor permanente/persoană, percepută grupurilor de peste 12 persoane este de 7 lei. Taxa de vizitare a expozițiilor permanente/persoană percepută pensionarilor este de 5 lei. Totodată, taxa de vizitare a expozițiilor permanente pentru elevi și studenți legitimați cu carnetul de elev/student a fost stabilită la 2 lei. În anii anteriori, muzeele din Iași au fost folosite și pentru evenimente private (https://www.bzi.ro/ancheta-la-cj-iasi-nunta-de-fite-de-la-sadoveanu-a-cutremurat-institutia-507938).

Noile taxe practicate de Direcția Județeană de Pază de la Consiliul Județean Iași

O altă instituție subordonată Consiliului Județean Iași este și Direcția Județeană de Pază și Ordine. Conform proiectului de hotărâre ce va fi discutat la CJ Iași, această instituție va actualiza lista tarifelor. Tariful de zi- post neînarmat, pentru orele 6:00-22:00, este de 33,85 lei pe oră. Tariful de noapte – post neînarmat, pentru orele 22:00- 6:00, este de 38,66 lei pe oră. Tariful de zi pentru posturile unde agenții au armă costă 35,77 lei pe oră. De asemenea, tariful de noapte pentru un agent înarmat este de 40,58 lei pe oră.
Și Ansamblul Folcloric Profesionist „Constantin Arvinte” a actualizat lista noilor taxe de la Consiliul Județean pe anul 2021. Astfel, pentru un spectacol folcloric taxa este de 2.000 lei pe oră. Pentru acompaniament orchestral la evenimente, tariful este de 5.000 lei pe oră. În ceea ce privește un acompaniament orchestral la evenimente cu durata mai mare de o zi, taxa este de 10.000 lei pe oră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *