Prima pagină » Economic Local » Noi șanse de angajare pentru ieșeni: Aproape 800 de locuri de muncă vacante în întreaga Europă

Noi șanse de angajare pentru ieșeni: Aproape 800 de locuri de muncă vacante în întreaga Europă

05 mai 2022, 02:04,
Ana Crețu, în Economic Local

A fost actualizată lista cu locuri de multe vacante în străinătate. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale oferă noi locuri de muncă pentru ieșeni. În mai multe țări din Europa este nevoie de muncitori necalificați în agricultură. Din numărul total de locuri de muncă vacante pe studii și domenii, 72 sunt pentru persoanele cu studii superioare și 708 pentru cei cu studii medii.

Personal pentru serviciile din hoteluri și restaurante sunt la o mare căutare de către Uniunea Europeană. Ca și în anii trecuți  domeniul construcțiilor și a industriilor sunt pe primul loc în lista locurilor de muncă vacante. Românii au oportunitatea să câștige un salariu mai atrăgător în străinătate.

eudacatoare si copii

Germania a scos pe piața muncii 15 locuri de muncă vacante pentru ieșeni. Se solicită studii încheiate în pedagogie de grădiniță, stiințe educaționale, socio-psihopedagogie sau învățământ preșcolar

Ce domenii sunt la o mare căutare în Belgia, Danemarca și Franța

muncitori in constructii pentru infrastructura de transport

Pentru muncitori calificați în construcții pentru infrastructura de transport din Germania, sunt disponibile 10 locuri de muncă

În Belgia sunt 155 de locuri de muncă vacante pentru ieșeni. Se caută muncitori necalificați în agricultură, cei care își doresc să se angajeze în acest domeniu trebuie să știe că nu sunt necesare cunoștințe sau studii anterioare. Se solicită persoane flexibile și motivate, adecvate pentru munca fizică repetitivă  este necesară o condiție fizică bună. Persoane cu înclinare către calitate și siguranță, care respectă regulile și acordurile. CV-ul se transmite în limba engleză menționând în titlul email-ului „”seasonal work”” la adresa de email: [email protected].

În Danemarca se caută doi angajați pentru domeniu fierar betonist. Se caută persoane cu experiență între 1-5 ani. Cei care vor să aplice pot trimite un email la adresa [email protected]. Salariul se plătește în roni sau în euro. Acesta ajunge la 7000 lei net lunar,dar se pot efectua ore suplimentare care vor fi plătite. Franța a scos 5 locuri pentru tehnician controlul calității, condiția principală fiind experiența de minim 2 ani în domeniu.  Se trimite CV în lb. franceză cu mențiunea „Technicien contrôle qualité NOVASEP” la adresa [email protected]. Candidatul trebuie să cunoască  limba franceză nivel C1.

un ospatar cu trei farfurii pline

Se caută ospătar, iar angajatul trebuie să aibă capacitate de înțelegere, flexibilitate, abilități organizatorice, dar și abilitatea de a lucra în echipă

În Germania, ieșenii pot găsi locuri de muncă vacante în diverse domenii

un pix pe o foaie care scrie angajam

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale oferă noi locuri de muncă pentru ieșeni

Germania a scos pe piața muncii 15 locuri de muncă vacante pentru ieșeni. Se solicită studii încheiate în pedagogie de grădiniță, stiințe educaționale, socio-psihopedagogie sau învățământ preșcolar. Experiența de lucru cu copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 6 ani, iar pentru acest post pot aplica persoane de toate varstele. Candidatul trebuie să cunoască limba germană nivelul B2. Este un loc de muncă pentru funcția de lucrător în bucătărie, constituie avantaj experiența profesională în domeniu.

Candidatul trebuie să fie flexibil și disponibil de a lucra în weekend și de sărbătorile legale. Pentru muncitori calificați în construcții pentru infrastructura de transport din Germania, sunt disponibile 10 locuri de muncă. Se transmite CV-ul, completat la calculator in limba germana sau engleza, la adresa de e-mail [email protected] cu specificarea codului „BW-034-HWT”.

Cinci locuri de muncă sunt scoase pe piața muncii pentru operator utilaje de construcții pentru infrastructura de transport din Germania. Experiența în conducerea utilajelor de construcții și disponibilitate de relocare în Germania este o condiție.

Candidatul trebuie să dețină permis de conducere european și să poată lucra în ture de noapte. Se caută ospătar, iar angajatul trebuie să aibă capacitate de înțelegere, flexibilitate, abilități organizatorice, dar și abilitatea de a lucra în echipă. Precum și disponibilitate de a lucra în weekend și de sărbătorile legale.

Comentarii
  • Locuri de munca pentru ieseni….sunt locuri pentru toti europenii si nu numai.

  • Nu ne-am gandit ca aderarea la UE va insemna ca vom face muncile necalificate din Europa de Vest. Insa asta ni se ofera. Trist este ca multi dintre noi (vreo 4 milioane) nu pot refuza, pentru ca nu au o alternativa pentru a trai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *