Prima pagină » Coronavirus » Noi restricții în perioada sărbătorilor de iarnă în Italia. Ce este interzis
Noi restricții în perioada sărbătorilor de iarnă în Italia. Ce este interzis

Noi restricții în perioada sărbătorilor de iarnă în Italia. Ce este interzis

07 dec. 2020, 09:32,
BZI.ro, în Coronavirus

Au fost impuse noi restricții în perioada sărbătorilor de iarnă în Italia. Numărul mare de persoane infectate cu noul coronavirus a atras o serie de noi restricții. Astfel, în perioada sărbătorilor, italienii vor fi în carantină și deplasarea dintr-un oraș în altul va fi interzisă.

Premierul Italian a fost cel care a făcut anunțul în ziua cu cel mai mare număr de decese din cauza virusului SARS-CoV-2, de la izbucnirea pandemiei, peste 990.

Noi restricții în perioada sărbătorilor de iarnă în Italia

Carantina pe timp de noapte, în ajun de Crăciun și de Revelion este una din noile măsuri luate de către autorități.

„Mai avem mult de tras până să învingem pandemia. Este imperativ să evitam al treilea val care ar putea lovi chiar în ianuarie. Și care poate fi la fel de violent precum primul și al doilea. Din 21 decembrie până pe 6 ianuarie, orice deplasare dintr-o regiune în alta este strict interzisă, chiar și către propria reședință de vacanță. Și atenție, pe 25 și 26 decembrie, precum și pe 1 ianuarie e interzisă circulația dintr-un oraș în altul.”, a declarat Giuseppe Conte, prim-ministrul Italiei.

Virusul continuă să facă ravagii în Europa

Au fost impuse noi restricții în perioada sărbătorilor de iarnă în Italia, însă nici în restul țarilor situația nu este tocmai roz. În Germania, Angela Merkel a anunțat că restricțiile destinate combaterii pandemiei o să fie prelungite cel mai probabil până în ianuarie. Însă dacă numărul de noi cazuri scade suficient, germanii vor primi totuși o învoire excepțională de Crăciun.

Între timp, Austria a început testarea în masă pentru coronavirus, o măsură prin care autoritățile speră să evite un lockdown dur în viitor. La Viena a fost amenajat, cu ajutorul armatei, un centru imens de testare cu 170 de linii.

Cea mai îngrijorătoare situație se găsește în America, unde numărul total al celor răpuși de COVID se apropie de 280 de mii, iar Centrul American pentru prevenirea și controlul bolilor preconizează încă 55 de mii de victime până la Crăciun. În acest moment, peste 100 de mii de americani cu forme grave sunt internați.

Guvernul pregătește terenul pentru prelungirea stării de alertă și după 31 decembrie 2020

Ministerul Muncii propune printr-un proiect de OUG prelungirea măsurilor de reducere a programului de muncă pentru angajați până la 30 iunie 2021.

„Având în vedere evoluția situației epidemiologice din România ca urmare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, numărul din ce în ce mai mare al îmbolnăvirilor și restricțiile în dinamică privind desfășurarea activităților economice, prevăzute în hotărârile Guvernului prin care se prelungește starea de alertă,

-întrucât prevederile art. 24 din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare, stabilesc acordarea unor măsuri de protecție socială până la cel mult 31 decembrie 2020,

-întrucât este necesar să fie asigurate măsuri de protecție socială pentru angajați, angajatori și alte categorii de profesioniști în concordanță cu situația epidemiologică, în situația în care starea de alertă se va prelungi și după 31 decembrie 2020”

Iar în textul proiectului de OUG măsurile propuse se prelungesc până la 30 iunie 2020, potrivit proiectului de OUG care se doreste a fi aplicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *