Prima pagină » Coronavirus » Noi restricţii în Anglia. Guvernul britanic a făcut anunţul
Noi restricţii în Anglia. Guvernul britanic a făcut anunţul

Noi restricţii în Anglia. Guvernul britanic a făcut anunţul

24 dec. 2020, 09:26,
în Coronavirus

Noi restricţii în Anglia din cauza noii tulpini de coronavirus. Guvernul britanic a anunţat că mai multe părţi mari din Anglia vor fi plasate sub cele mai stricte restricţii. Aceste măsuri au fost luate pentru combaterea Covid-19, în condiţiile în care noua tulpină a coronavirusului, extrem de contagioasă.

Marea Britanie a ajuns la un număr de infectări record.

Noi restricţii în Anglia

În Marea Britanie au fost raportate aproximativ 40.000 de infecţii noi, noua tulpină de coronavirus, care ar putea fi cu până la 70% mai contagioasă decât versiunea originală, provocând creşterea la un nivel record a numărului de cazuri şi al spitalizărilor.

Numărul de persoane care şi-au pierdut viaţa din cauza noului coronavirus a ajuns la 744, este la cel mai ridicat nivel atins din luna aprilie.

”În acest context al infecţiilor în creştere, al spitalizărilor în creştere şi al numărului tot mai mare de oameni care mor din cauza coronavirusului, este absolut vital să acţionăm. Pur şi simplu nu putem avea genul de Crăciun pe care îl dorim cu toţii”, a declarat ministrul Sănătăţii Matt Hancock, într-un briefing de presă”.

Restricţii dure de Crăciun

Noi restricţii în Anglia au fost adoptate sâmbătă cu privire la restricţionarea contactelor sociale pentru Londra, sud-estul Angliei şi Ţara Galilor, în timp ce planurile de a relaxa măsurile la nivel naţional de Crăciun au fost fie reduse dramatic, fie eliminate.

Ministrul Sănătăţii a precizat că, din 26 decembrie, în multe alte părţi din sudul Angliei vor fi aplicate cele mai stricte restricţii. Şi în alte zone din ţară vor fi înăsprite măsurile.

Guvernele din Scoţia şi Irlanda de Nord au anunţat deja că majoritatea populaţiei va fi supusă după Crăciun la cel mai înalt nivel de restricţii.

Hancock a mai spus că numărul mediu al spitalizărilor zilnice este de 1909, în prezent fiind internate 18.943 de persoane cu coronavirus, niveluri nevăzute de la vârful primei epidemii, din aprilie.

Noua tulpină de COVID-19, confirmată lângă România

Noua tulpină de COVID-19 a fost înregistrata în Ucraina, în Transcarpatia, regiune care se învecinează cu țara noastră la nord.

Pacientul este un bărbat care munceşte în Cehia, şi care s-a şi vindecat deja. Specialiștii spun că Ucraina nu are în prezent posibilitatea de a identifica această nouă formă de virus în cadrul unei testări în masă, însă persoanele care dețin asigurări de sănătate în alte țări europene pot face acest lucru.

„Pacientul meu este unul dintre cazuri. El este face naveta pentru a munci, între Ucraina și Republica Cehă. A avut deja această nouă tulpină identificată de Marea Britanie. Când a venit să verifice această, Ucraina nu a putut identifica cu exactitate de ce suferă, însă persoanele asigurate în țările UE pot confirma virusul mutant. Astfel, eu am reuşit să confirm că există deja cazuri de infecție cu noua tulpină a virusului în regiunea Transcarpatia”, a explicat medicul Viktor Petrov.

Răzvan Cherecheş, profesor universitar la Iowa University, în SUA, şi director al departamentului de Sănătate Publică din cadrul Universității „Babeş Bolyai“ din Cluj a vorbit despre noua tulpină de COVID-19.

„Acum motive masive de îngrijorare nu avem, decât din perspectiva faptului că vor trebuie respectate regulile de distanțare sociale, mască, mai sever. Din câte știm, simptomatologia este la fel, simptomele apar cu același calendar. Deci singurul aspect modificat este faptul că este mai infecțios”, a declarat Răzvan Cherecheș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *