Prima pagină » Actualitate » Noi reguli privind suspendarea permiselor auto! Legea europeană care îi vizează pe șoferii români
Noi reguli privind suspendarea permiselor auto! Legea europeană care îi vizează pe șoferii români

Noi reguli privind suspendarea permiselor auto! Legea europeană care îi vizează pe șoferii români

26 mart. 2025, 09:20, 1 ,
Mirela Gabriela Todosi în Bzi.ro

Vor intra în vigoare noi reguli privind suspendarea permiselor auto! În prezent, dacă un șofer rămâne fără permisul de conducere într-o altă țară a UE decât cea în care a fost eliberat, sancțiunea se aplică doar în statul în care a avut loc infracțiunea. O nouă măsură va schimba total regulile pentru posesorii auto. Iată legea europeană care îi vizează pe șoferii români.

Noi reguli privind suspendarea permiselor auto!

Uniunea Europeană va impune o nouă lege pentru toți șoferii din statele membre UE. Concret, conducătorii auto vor rămâne mult mai ușor fără permisul de conducere atunci când sunt implicați în accidente rutiere sau când săvârșesc ilegalități în trafic. Conform noilor reguli, orice restricții sau interdicții introduse de autoritățile unui stat membru împotriva unui șofer pentru a-l sancționa în cazul unui accident rutier grav se vor aplica și în țara în care a fost eliberat permisul auto al persoanei respective. Apoi, țara care a emis carnetul de șofer va trebui să aplice măsura pentru întregul teritoriu al UE.

Reformele fac parte dintr-un pachet de siguranță rutieră care își propune să reducă la jumătate numărul deceselor și al persoanelor rănite pe drumurile europene până în 2030. Noua lege se află în dezbatere și rămâne de văzut când va intra în vigoare.

Legea europeană care interzice repararea mașinilor vechi

O altă lege europeană care îi vizează și pe șoferii români se referă la interzicerea dreptului de reparare a mașinii. Mașinile mai vechi de 15 ani primesc interzis la reparații. Această lege va deveni obligatorie în România. Un viitor regulament, care așteaptă aprobarea atât din partea Parlamentului European, cât și din partea Consiliului UE, introduce conceptul de „vehicul rezidual.” Conform propunerii actuale, vehiculele reziduale sunt cele cu o vechime de peste 15 ani. În această categorie vor intra autovehiculele cu defecțiuni majore la motor, frâne și direcție. Odată incluse în categoria mașinilor reziduale, autovehiculele nu vor putea fi reparate, ci vor fi retrase pentru casare.

Vehiculele reziduale care prezintă defecțiuni la componente majore vor fi duse la casare. Rămâne de văzut dacă noua lege va fi pusă în aplicare, însă șoferii care au mașini second-hand sunt revoltați de proiectul inițiat de Uniunea Europeană. Decizia europeană va avea un impact profund asupra milioanelor de șoferi europeni, printre care și români, care vor fi nevoiți să scape de mașinile vechi și să investească în vehicule mai noi și mai puțin poluante. Vestea a stârnit deja un val de nemulțumiri printre șoferi. Cert este că anumite mașini vor dispărea de pe șoselele europene, inclusiv din România, iar conducătorii  auto care au mașini vechi riscă să plătească taxe mai mari, în funcție de anul de fabricație al mașinii și de norma de poluare.

Parlamentul European a aprobat recent un set de noi reguli care îi vor afecta în mod direct pe conducătorii auto din întreaga Uniune Europeană. Cea mai importantă prevedere este că un șofer cu probleme într-o țară nu va mai putea conduce în alte țări din UE. În cazul în care unui șofer i se suspendă dreptul de a conduce pentru că a urcat la volan beat sau drogat, legislația țării respective va fi aplicată la nivel european.

Cert este că vor intra în vigoare reguli dure pentru șoferi, iar aceștia vor rămâne mult mai ușor fără permisul de conducere. Uniunea Europeană va impune o nouă lege pentru toți șoferii din statele membre UE.

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Filmările pentru Insula Iubirii sezon9 s-au încheiat:„Emoțiile ating cele mai înalte cote, trăirile sunt mai puternice ca oricând”
Playtech.ro
Cine este Nicolle Fota, noua iubită a lui Cătălin Botezatu. Ea are 18 ani, el 58
observatornews.ro
Cine e bărbatul găsit mort în mașină, în Ilfov. Era tăiat pe mâini cu un cuțit cumpărat ieri, când a fost dat dispărut de soție. Polițiștii nu exclud crima
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Plăcintă cu urzici. Rețeta tradițională a gospodinelor din Basarabia
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
A aruncat Rusia în aer! Putin se află în fața unui moment crucial!
Playtech.ro
Ingredientul banal care face chiftelele de post de zece ori mai gustoase. Numai așa le vei prepara
Dailybusiness.ro
Ora de vară 2025. Data exactă la care se trece la ora de vară. Ceasurile se vor da înainte cu o oră
RomaniaTV
Dispar banii de pe carduri, ANAF şi BNR avertismente pentru toţi românii cu carduri
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Ministerul Muncii, anunţ IMPORTANT pentru toţi salariaţii şi angajatorii. S-a aprobat joi în Guvern
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV
Comentarii
  • Cetățean ue

    Conform legii propuse după 15 ani mașina trebuie aruncată la gunoi…atunci când am cumpărat mașina a spus cineva că o pot utiliza doar 15 ani?…din nou ue vrea să fie salvatoarea planetei și propune legi absurde…contribuția ue la amprenta de carbon este nesemnificativa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
29 martie 2025
29 martie 2025