Prima pagină » Actualitate » Noi reguli pentru românii care primesc bacșiș! Cine va avea dreptul să păstreze banii
Noi reguli pentru românii care primesc bacșiș! Cine va avea dreptul să păstreze banii

Noi reguli pentru românii care primesc bacșiș! Cine va avea dreptul să păstreze banii

03 oct. 2024, 14:00,
Mirela Gabriela Todosi în Actualitate

Au fost anunțate noi reguli pentru românii care primesc bacșiș! Legea se aplică în Anglia și este valabilă și pentru românii care lucrează acolo. Bacșișul a rămas un subiect controversat, iar de multe ori a generat scandal între salariați sau între angajat și angajator. Iată cine va avea dreptul să păstreze banii, conform noii legi.

Noi reguli pentru românii care primesc bacșiș!

O nouă lege care se referă la bacșiș a intrat în vigoare în Anglia. Regula este valabilă și pentru românii care lucrează acolo. De la 1 octombrie 2024, firmele nu mai au voie să păstreze bacșișul pe care angajații lor îl primesc.

Este vorba despre proprietarii de restaurante, puburi, hoteluri, cafenele, saloane de coafură și firmele de taxiuri, care nu vor mai putea să rețină bacșișurile sau taxele de serviciu plătite de clienți în numerar sau cu cardul angajaților lor. Astfel, la finalul zilei de muncă, angajații vor putea pleca acasă cu bacșișul primit.

Legea adoptată recent în Anglia privind păstrarea bacșișului de către angajați este valabilă și pentru românii care muncesc acolo. Deși noua lege a fost primită cu bucurie de către angajați, patronii firmelor vizate nu au fost la fel de entuziasmați.

Țara care oferă cele mai bune locuri de muncă pentru români

Multe dintre țările europene îi atrag pe români cu locuri de muncă bine plătite. Luxemburg caută muncitori români și nu numai, iar condițiile de muncă și salariile sunt atractive. Cea mai bogată țară din Europa caută muncitori calificați, dar și necalificați. Printre diferitele posturi vacante care îndeplinesc aceste caracteristici se numără cele de mecanici, electricieni, montatori de anvelope, instalatori și zidari. Există și oferte de muncă pentru profesioniști precum tehnicieni în construcții, ingineri de date, tehnicieni suport stație și ingineri peisagiști. Un muncitor calificat poate câștiga peste 6.000 de euro pe lună, iar un muncitor necalificat poate primi un salariu minim de 2.500 de euro.

Pentru salarii mari, aceștia trebuie să fie calificați în diverse domenii. Pe o platformă de recrutare, o companie din Danemarca anunță că vrea să angajeze un vopsitor auto calificat pentru o poziție permanentă cu normă întreagă și un salariu de 5000 de euro pe lună. Danemarca oferă salarii motivante pentru cei care dau dovadă de seriozitate și profesionalism. Locul de muncă pentru care un român poarte primi 5000 de euro pe lună sau chiar mai mult este cel de vopsitor autor. Printre responsabilități se află pregătirea suprafețelor pentru vopsit, pulverizarea vopselelor/lacului pe bază de apă, experiență cu vopsirea/șlefuirea (sablarea)/pulverizarea vopselei, stabilitate și seriozitate în îndeplinirea sarcinilor de lucru și în munca în echipă.

Salarii mari primesc și angajații din Austria şi Italia, dar și două salarii în plus pe an. Unul dintre ele vine chiar înainte de vacanța de vară, în timp ce celălalt este plătit înaintea sărbătorilor de Crăciun. Românii care lucrează în aceste două țări se pot bucura din plin de al 13-lea și al 14-lea salariu. Acestea sunt numite „prime de Crăciun și de vacanță” sau „al 13-lea și al 14-lea salariu.” Pot beneficia de al 14-lea salariu toți angajații care au prevăzut acest lucru în mod explicit în contractul de muncă, în special în anumite sectoare. Acest salariu suplimentar este acordat angajaților din sectorul de servicii, comerț, turism, sectorul alimentar, chimie, transport și logistică, sectorul de curățenie și servicii similare.

Condiții de muncă foarte bune și salarii motivante se oferă și în Anglia. Românii care lucrează acolo beneficiază de multe bonusuri și prime pe lângă veniturile lunare. Mai mult, o lege recentă adoptată în Anglia le permite angajaților să păstreze bacșișul primit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 noiembrie 2024
05 noiembrie 2024