Prima pagină » Actualitate » Noi reguli pentru cei care călătoresc cu avionul. Ce se întâmplă cu transportul lichidelor, gelurilor și aerosolilor în bagajul de mână
Noi reguli pentru cei care călătoresc cu avionul. Ce se întâmplă cu transportul lichidelor, gelurilor și aerosolilor în bagajul de mână

Noi reguli pentru cei care călătoresc cu avionul. Ce se întâmplă cu transportul lichidelor, gelurilor și aerosolilor în bagajul de mână

05 aug. 2024, 11:00,
B, , h, , în Actualitate

Începând cu 1 septembrie 2024, pasagerii care călătoresc în interiorul Uniunii Europene vor trebui să respecte noi reguli privind transportul lichidelor, gelurilor și aerosolilor în bagajul de mână. Comisia Europeană a stabilit, pe 29 iulie 2024, că toate lichidele transportate în bagajul de mână trebuie să fie în recipiente de maximum 100 ml.

Această reglementare se aplică doar aeroporturilor dotate cu noile scanere EDSCB C3.

Noi reguli privind transportul lichidelor, gelurilor și aerosolilor în bagajul de mână

În urma acestei schimbări, pasagerii nu vor mai putea trece de controlul de securitate cu sticle pline de apă sau alte băuturi, fiind permisă doar transportarea unei sticle goale care poate fi umplută ulterior, după trecerea prin control. În plus, alimentele pentru bebeluși și medicamentele necesare pe durata călătoriei sunt exceptate de la această regulă.

Un aspect important al noii reglementări este că nu există o limită în ceea ce privește numărul de recipiente de 100 ml pe care pasagerii le pot transporta în bagajul de mână, iar acestea nu mai trebuie să fie plasate într-un sac de plastic sigilat. De asemenea, nu va mai fi necesară scoaterea lichidelor sau a dispozitivelor electronice din bagaj în timpul controlului de securitate.

Această măsură a fost introdusă pentru a facilita utilizarea noilor scanere CT, care sunt deja implementate în mai multe aeroporturi europene, și pentru a uniformiza standardele internaționale de securitate în aviație. Restricția va rămâne în vigoare până la îmbunătățirea software-ului scannerelor și la stabilirea unor acorduri internaționale privind siguranța aeriană.

Totuși, în aeroporturile care încă utilizează echipamente de securitate mai vechi, regulile rămân neschimbate: lichidele trebuie ambalate în recipiente de maximum 100 ml și plasate într-un sac de plastic resigilabil, cu un volum total de 1 litru. Astfel, dacă plecați cu recipiente de 100 ml, verificați cerințele aeroportului de destinație.

„Atunci când călătoriți cu avionul, având ca punct de îmbarcare un aeroport din UE, trebuie să aveți în vedere anumite cerințe de securitate referitoare la bagajele dumneavoastră:

Lichidele din bagajul de mână (aerosoli, băuturi, pastă de dinți, creme și geluri de uz cosmetic etc.) trebuie să fie transportate în recipiente de maxim 100 ml, ambalate într-o pungă transparentă din plastic cu capacitatea de maxim 1 l. Recipientele cu o capacitate mai mare de 100 ml trebuie transportate în bagajul de cală. Restricția referitoare la volum nu se aplică medicamentelor și alimentelor pentru copii.

Lichidele scutite de taxe vamale, cumpărate din aeroporturi sau de la companii aeriene, pot fi transportate ca bagaj de mână, atâta timp cât rămân sigilate, alături de chitanță, în ambalajul de siguranță (prevăzut cu o margine roșie), furnizat în momentul achiziționării. Nu puteți deschide ambalajul de siguranță înainte de a ajunge la destinația finală. Cu toate acestea, ofițerii vamali pot fi nevoiți să deschidă ambalajele și sticlele în vederea efectuării controlului de securitate. Dacă se întâmplă acest lucru și aveți un zbor de legătură în alt aeroport, informați ofițerii de securitate, pentru ca substanțele lichide să fie resigilate într-un nou ambalaj de siguranță.

Nu aveți voie să transportați în cabină niciun obiect ascuțit care ar putea fi folosit ca armă (ex. tirbușon, cuțit, foarfece de anumite dimensiuni). Acestea trebuie transportate în bagajul de cală.

Limitele referitoare la dimensiunea bagajului de mână și la numărul de bagaje pe care le puteți transporta sunt stabilite de companiile aeriene. Informați-vă înainte de călătorie.

Este interzis transportul de substanțe explozive și inflamabile (ex. artificii, vopsele în recipiente sub presiune de tip aerosol, alte substanțe inflamabile și toxice precum acizii). Acestea nu sunt acceptate nici în bagajul de mână, nici în cel de cală.

De asemenea, nu puteți lua la bordul aeronavei niciun fel de arme”, se arată în legea UE.

Comentarii
  • Pe Aeropotul IASI merg bine automatele….de vazut a cui sunt .Sa vezi si sa nu crezi ,,familia COSA NOSTRA ,, cu relatii la finante mai ales vipera ,iau pregatit servici nou pt a se economisi niste bani ,managerul PINOCHIO a rezolvat problema avansand vipera , urmeaza viperoiu, problema ca oameni fug ca dracul de vipera asa ca sa infiintat pt vipera serviciul de iubit vipere.Nu are la cine se isterica ORDINARA dar se rezolva de maine se da ordin din partea verisorului ca VIPERA sa fie adulata.Viperoiu este asteptat sa i se aranjeze fct de sef de serviciu , aici e o problema de unde pleaca e bucurie , unde vine e doliu.ALO CONDUCEREA CHIAR SUNTETI ORBI SAU NU VA PASA.S-a jurat vipera sa vezi ce de rau face toata ziua va manca rahat si va baga bete in roate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *