Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași a câștigat finanțarea pentru toate cele șase proiecte depuse la competiția Fondul de Dezvoltare Instituțională 2020. În această competiție, suma alocată instituției este mai mare decât cea de anul trecut, depășind 2.1 milioane de lei
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad:” din Iași a câștigat finanțarea pentru toate cele șase proiecte depuse la competiția FDI (Fondul de Dezvoltare Instituțională) 2020. Aceasta a fost organizată de către Ministerul Educației și Cercetării (MEC) prin Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNCFIS). Proiectele depuse de echipele USAMV Iași au obținut punctaje foarte bune, fapt important în stabilirea finanțării suplimentare. În această competiție, suma alocată Universității de Agronomie este mai mare decât cea din anul trecut, depășind 2.1 milioane lei.
Care sunt domeniile vizate
Competiția de proiecte finanțate din FDI 2020 destinată universităților de stat a avut loc în perioada 3 februarie – 25 martie 2020. Suma maximă ce poate fi obținută de o universitate pentru fiecare proiect este de 400.000 lei, mai puțin domeniul care face referire la stațiunile didactice (pentru care se alocă 600.000 lei) și cel pentru societățile antreprenoriale studențești – SAS (cu 250.000 lei).
Principala menire a competiției FDI este aceea de a susține proiectele de dezvoltare instituțională în vederea îmbunătățirii calității sistemului național de învățământ superior, cele șase domenii strategice urmărite fiind: creșterea echității sociale, în vederea incluziunii sociale și sporirea accesului la învățământul superior, corelarea ofertei educaționale cu cererea pieței muncii (inclusiv cele privitoare la consilierea și orientarea în carieră); internaționalizarea învățământului superior din România; asigurarea funcționării în bune condiții a grădinilor botanice universitare, a stațiunilor didactice, a bazelor de practică și a altor infrastructuri de susținere a activităților didactice din cadrul universităților; susținerea activităților societăților antreprenoriale studențești (SAS) din cadrul universităților; îmbunătățirea calității activității didactice, inclusiv a respectării deontologiei și eticii academice; susținerea cercetării de excelență din universități.