Prima pagină » Local » Noi probleme cu o cursă estivală la aeroportul Iaşi. Zborul spre Hurghada a revenit la sol – EXCLUSIV, FOTO

Noi probleme cu o cursă estivală la aeroportul Iaşi. Zborul spre Hurghada a revenit la sol – EXCLUSIV, FOTO

10 mai 2021, 16:40,
în Local

Mai multe persoane care urmau să ajungă în Egipt au întâmpinat probleme. Călătorii care au decolat cu o aeronavă de pe Aeroportul Internaţional din Iaşi au fost debarcați. Cursa operată de Animawings avea ruta Iaşi – Hurghada şi a decolat la 14.35 de pe aerogara ieşeană.

La scurt timp după, avionul a întâmpinat o defecţiune tehnică şi a fost nevoit să aterizeze după doar câteva minute de zbor.

Zborul charter a decolat cu aproximativ o oră întârziere, 15.30, în loc de 14,35. Problemă tehnică a fost depistată la 10 minute după decolare, pilotul a decis să se întoarcă. Aeronava a aterizat în condiții de siguranță, cei 46 de pasageri au fost debarcați, au transmis reprezentanţii Aeroportului Iaşi.

Momente de groază pentru pasagerii unui avion al companiei Tarom ce a aterizat la Iaşi

O aeronavă de tip YR-BGD, denumită „Deva”, ce zbura pe ruta Hurghada (Egipt) – Iaşi, a avut mari probleme în sâmbătă de înaintea Paștelui. Problemele tehnice au fost înregistrate deasupra Istanbulului, însă comandantul aeronavei a refuzat să întoarcă vehiculul său să aterizeze în altă parte decât pe Aeroportul Internaţional Iaşi.

Conform pasagerilor care au asistat la aceste momente de groază, problemele au apărut la scurt timp de la decolarea din localitatea Hurghada, din Egipt. Deşi avionul se afla deasupra Istanbulului când s-au ivit aceste probleme, comandantul a refuzat să întoarcă aeronava sau să aterizeze pe un alt aeroport, în aşa fel încât să evite producerea vreunei tragedii. Cursa companiei Tarom şi-a continuat traseul către Iaşi.

Probleme tehnice la generator, la cursa Tarom pe ruta Hurghada – Iaşi

Din primele informaţii reiese că problemele au apărut la generator, care pur şi simplu a picat. La bordul aeronavei se afla şi un angajat din partea personalului tehnic, probabil deoarece acest tip de avion ar fi trebuit scos din funcţiune de mult timp, deoarece are aproximativ 27 de ani.

Pasagerii au văzut cum angajatul din cadrul personalului tehnic a început să meşterească cu ajutorul unor ustensile pe care le avea asupra lui. Într-un final angajatul a supreavegheat funcţionarea generatorului de rezervă.

Clipe de groază la aterizarea pe Aeroportul Internaţional Iaşi

Pe tot parcursul zborului, din Egipt, până la Iaşi, avionul a avut mai multe turbulențe, care i-au făcut pe pasageri să treacă prin adevărate clipe de groază, potrivit martorilor. Într-un final, cu o întârziere de aproximativ o oră, aeronava a aterizat la Iaşi pe data de 1 mai 2021, în jurul orei 3:30.

Când s-au văzut la sol, teferi, pasagerii şi-au făcut o cruce mare şi şi-au dat seama că, de fapt, au trecut la un pas de moarte. Astfel, zeci de ieşeni s-au bucurat nespus că au reuşit să treacă de momentele de groază şi să ajungă acasă întregi, la cei dragi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *