Prima pagină » Economic Local » Noi posturi sunt disponibile ieșenilor care vor să se angajeze în străinătate. Se caută șoferi de autobuz și sudori
Noi posturi sunt disponibile ieșenilor care vor să se angajeze în străinătate. Se caută șoferi de autobuz și sudori

Noi posturi sunt disponibile ieșenilor care vor să se angajeze în străinătate. Se caută șoferi de autobuz și sudori

31 aug. 2024, 02:00,
Raluca COSTIN în Economic Local

Ieșenii care vor să se angajeze în străinătate au la dispoziție sute de locuri de muncă. Firmele din Europa caută sudori și șoferi de autobuz, dar și muncitori în acvacultură. Salariile sunt cuprinse între 1.200 și 2.000 de euro net, lunar.

Noi locuri de muncă sunt disponibile ieșenilor care vor să se angajeze în străinătate. O firmă din Irlanda angajează 30 de șoferi de autobuz cu o experiență de minimum 3 ani, permis de conducere, categoria B și D. Candidații trebuie să aibă spirit de echipă, să fie flexibili, conștiincioși, capabili să rezolve problemele apărute. Salariul brut este de 34.000 de euro/an, adică 2.833 de euro brut, lunar. De asemenea, o firmă din Letonia angajează 30 de sudori. Se preferă experiență anterioară în domeniul sudurii, cunoașterea limbii engleze la nivel conversațional și simțul responsabilității față de sarcinile de lucru atribuite. Se lucrează 40 de ore pe săptămână, în ture, lucrul de noapte. Salariul este de 1.400-2.000 de euro brut/lună.

Noi posturi sunt disponibile ieșenilor care vor să se angajeze în străinătate

În Norvegia se angajează 50 de muncitori în acvacultură. Experiența din producția de somon sau alte produse alimentare este un avantaj, dar nu o necesitate. Ieșenii care vor să se angajeze în acest domeniu primesc 216,65 NOK pe oră (18,57 euro/oră) pentru persoane cu vârsta peste 18 ani și 173,32 NOK pe oră (14,86 euro/oră) pentru persoanele cu vârstă sub 18 ani. O firmă din Olanda angajează operator de mașini într-o companie de produse vegetale. Potrivit anunțului de angajare, o parte din munca candidaților include configurarea utilajelor și apoi efectuarea de teste înainte de începerea producției: să asigure aprovizionarea corectă cu ingrediente, dintre care unele sunt transportate automat prin fabrică; să efectueze controale de calitate, în conformitate cu normele de igienă asupra produselor fabricate. Aceștia se concentrează pe îmbunătățirea proceselor și a eficienței prin reglarea, verificarea, adaptarea și perfecționarea continuă a utilajelor. Aceștia asigură rezultate optime în conformitate cu standardele stricte ale clienților, privind produsele. Datorită cunoștințelor tehnice, pot să identifice problemele (viitoare) și să ofere soluția corectă împreună cu departamentul tehnic. Aceștia trebuie să-și asume responsabilitatea și să asigure întreținerea optimă a utilajelor. Oferte de muncă sunt și în Germania sau Olanda.

Peste 1.000 de locuri de muncă în Iași

Cei care sunt în căutarea unui loc de muncă se pot angaja în Iași. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași a publicat o listă cu 1.011 locuri de muncă vacante. Cele mai multe sunt pentru persoanele cu studii medii. Astfel, firmele din Iași au nevoie de agenți de securitate sau de curățenie. Residential Green Cleaning SRL și Map Admin Trate angajează agenți de curățenie pentru clădiri și mijloace de transport în comun. De asemenea, Stefan Security are nevoie de agenți de securitate și de agenți de vânzări. Covisian România și SCC Services România SRL angajează agenți servicii clienți. În domeniul HoReCa, se angajează ajutor de bucătar, bucătari, barmani sau brutari și cameriste de hotel. Angajatorii din Iași au nevoie și de șoferi, iar firmele cu tradiție din domeniul confecțiilor angajează confecționere. De asemenea, ieșenii care vor să se angajeze în străinătate au la dispoziție sute de locuri de muncă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *