Prima pagină » Local » Noi planuri pentru cei cu ajutoare sociale. Iată ce propune George Simion în Programul de Guvernare AUR

Noi planuri pentru cei cu ajutoare sociale. Iată ce propune George Simion în Programul de Guvernare AUR

16 iun. 2023, 08:58, 9 ,
în Local

George Simion, președintele AUR, propune noi măsuri, în Programul de Guvernare AUR, pentru persoanele care nu pot munci și care au nevoie de ajutor financiar. Acesta explică faptul că va elimina numeroase prevederi actuale care duc la batjocora celor care chiar nu pot lucra.

În precedentul proiect din Programul de Guvernare AUR, s-a vorbit despre protejarea familiei tradiționale prin mai multe măsuri care să ajute la stoparea declinului demografic.

Servicii sociale mai bune pentru victimele violențelor domestice

România ocupă un loc fruntaș în Europa la capitolul violenței domestice. Anual, mii, zeci de mii, de femei și copii sunt victime sigure într-o țară care nu face prea multe pentru ai proteja. Din aceste considerente, George Simion arată că va depune eforturi consistente pentru protejarea categoriilor vulnerabile:

” Sprijin pentru cetățenii aflați în nevoie și care sunt predispuși să devină victime ale abuzurilor.
Dezvoltăm serviciile sociale pentru femeile și copiii victime ale violenței în familie și pentru românii care ajung să fie victime ale traficului de carne vie. Aceste persoane trebuie să beneficieze de sprijin din partea statului prin asigurarea unui mediu de viață, sigur și non-violent. Serviciile asigurare de stat vor fi de cazare și asistență socioală, psihologică și de integrare pe piața muncii.” se arată în Programul de Guvernare AUR.

O altă problemă cu care se confruntă societatea noastră este umilința la care sunt supuse persoanele cu handicap. Vorbim despre persoane care au boli incurabile sau dizabilități permanente care sunt puse să facă controale la fiecare an. Conform documentului emis de către AUR, pensiile vor fi unele pe viață pentru astfel de persoane care fac dovada că se află într-unul dintre cazurile mai sus prezentate:

Majorăm valoarea indemnizației acordate persoanelor cu handicap. Pentru a le îmbunătăți calitatea vieții, aceasta va fi cel puțin egală cu valoarea pensiei minime pe economie pentru persoanele cu handicap grav, care nu permite desfășurarea de activități renumerate. Eliminam controlul anual în cazul persoanelor cu boli incurabile sau dizabilități irecuperabile. Modernizăm/contruim în următorii 10 ani 250 de centre de asistență socială pentru bătrâni, și centre mixte de copii și seniori, pentru crearea unui mediu de dezvoltare sănătoasă pentru cei mici și redarea demnității celor vârstnici.

Locuințe sociale construite pentru persoanele care nu au unde sta

Un alt punct din acest Program de Guvernare prevede obținerea unui venit minim garantat pentru persoanele care, din motive obiective, nu pot lucra. Pe de altă parte, statul se va implica activ în construirea de locuințe sociale pentru persoanele fără adăpost:

Persoanele cu risc social, care nu pot munci din motive obiective și nu înregistrează venituri, vor beneficia de un venit minim garantat. Ajutoarele sociale vor fi asigurate pe un termen limitat și numai în cazurile în care aceasta reprezintă unica soluție pentru asigurarea supraviețuirii. Implicăm statul în construirea de locuințe sociale pe care le repartizăm pe criterii obiective.

România nu va trece la moneda Euro

Dacă AUR va veni la guvernare, România nu va trece la moneda Euro și nici nu va renunța la plata cash. Politica viitorului Guvern va fi axată pe plată în lei românești și nu vă include adoptarea vreunei monede digitale, așa cum este trendul la nivel mondial:

În guvernarea AUR, nu vom renunța la plățile în numerar, nu vom trece la moneda Euro sau la alt tip de monedă fizică și digitală, nu vom adopta mecanisme digitale de control și inginerie socială Sprijinirea Bisericii și acreditarea acesteia drept entitate care poate desfășura servicii sociale. Biserică va avea prioritate în efectuarea de opere de caritate, întrucât nu are cheltuieli suplimentare cu personalul.

Românii vor fi protejați de abuzurile băncilor

În ultimul paragraf din punctul 12 din Programul de Guvernare AUR se vorbește despre protejarea românilor în fața abuzurilor comise de IFN-urile care practică dobânzi de câteva sute la sută. Ba mai mult, aceeași români vor fi protejați împotriva abuzurilor făcute de cazinouri sau de bănci. Concret, românii ar putea fi executați doar în anumite excepții:

Protejăm românii în fața abuzurilor economice! Autoritățile statului trebuie să asigure o relație justă, și etică între bănci, IFN-uri, cazinouri, alte forme de jocuri de noroc, agenții comerciali și populație. Bunurile imobiliare, case și terenuri, nu vor putea fi executate decât în cazul în care acestea constituie obiectul finanțării sau datoriei. Limităm diferențialul de dobândă dintre dobânda plătită pentru depozite și cea încasată pentru credite la cel mult 2,5 puncte procentuale.

Ministerul Afacerilor de Externe va sprijini familiile de români cărora instituții ale statelor în care aceștia locuiest le-au luat copiii pe motive neîntemeiate. Statul român nu va avea politici de acest tip pentru familiile care trăies în țară.” se arată în Programul de Guvernare AUR susținut de George Simion.

Comentarii
  • Vrabia…Mihai Viteazu! Simion ăsta s-a trezit din…somnul cel de moarte și ne spune ce-a visat! Doamne, câtă gargară!!! Cum să nu-ți vină greață?

  • chiar pe Simion si Sosoaca nu-i linseaza nimeni in tara asta? eu pt o datorie de 1000 lei mi se gaseste scheletul deabia peste 50 ani, dar pe astia doi….

  • Oare ce securist acoperit îl învațâ pe hauriciu derbedeu sâ propagheze asemenea manipulâri ale populimi–o fi țurcanâ pițigâiatâ de țibiu car se trezește moartâ și nu știe cîți ani are de cînd sa culcat și pînâ sa trezit–

  • Un dezaxat.

  • Dacă mâine apare o cascarabeta undeva in țară și scrie pe ea Caritas se face coada,pe asta mizează Simion file din poveste.

  • Ei cred că buhaiul șantajist ori vrea să-și bage pe lista căcaților de la Kremlin umflatul de fiu-su ori pe dobitocul ăla incompetent de grămadă. Altfel nu se poate explica cum de promovați atât de agresiv toate scursurile vândute Moscovei. Cât despre Haur,văd că pun botul la mizeriile vomei rusești destui retardați.

  • Și așa va apare un nou partid intitulat P.A.S.(Partidul Asistaților Social).

  • Ajutoatele sociale ar trebui date numai celor car intradevar nu pot muncii si nu pot fi mai mari ca cea mai mica pensie aflata in plata. Cunosco speta, o femeie, care a muncit 23 de ani si a iesit la pensie cu 450 de lei. Iar un tigan care nu a muncit niciodata primea ajutor social 680. Acum 4 ani. Acum diferenta a crescut. Rusine statului roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`