Prima pagină » Actualitate » Noi percheziții la frații Tate. Mai multe capete de acuzare pentru milionarii britanici
Noi percheziții la frații Tate. Mai multe capete de acuzare pentru milionarii britanici

Noi percheziții la frații Tate. Mai multe capete de acuzare pentru milionarii britanici

21 aug. 2024, 09:45,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Miercuri dimineață, 21 august 2024, au avut loc noi percheziții la domiciliul fraților Tate, conform surselor G4Media. Acestea se desfășoară în contextul unor acuzații legate de formarea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și persoane, act sexual cu un minor și influențarea declarațiilor.

Investigația a fost declanșată în urma unor noi plângeri. Frații Tate sunt de asemenea sub investigația Poliției din Marea Britanie pentru promovarea urii și misoginismului în mediul online.

Noi percheziții la frații Tate. Mai multe capete de acuzare pentru milionarii britanici

DIICOT și Poliția au anunțat miercuri dimineață că efectuează patru percheziții în Ilfov și București, care vor culmina cu audieri la sediul central al instituției.

”Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Ilfov și municipiului București, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor, influențarea declarațiilor și spălare a banilor. Audierile se desfășoară la sediul DIICOT – Structura Centrală. Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul DIICOT – Structura Centrală și Direcția de Operațiuni Speciale din Poliția Română. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au transmis procurorii.

Reprezentantul de PR al fraților Tate a transmis că în această dimineață, 21 august 2024, DIICOT a efectuat o percheziție la reședința acestora în cadrul unui nou dosar. Deși acuzațiile din mandatul de percheziție nu sunt încă clarificate complet, ele includ suspiciuni de trafic de persoane și spălare de bani. Echipa lor legală este prezentă pentru a se asigura că procedurile sunt respectate corect, iar informații suplimentare vor fi oferite pe parcursul zilei.

În seara anterioară perchezițiilor, Andrew Tate a publicat pe X un videoclip în care apare într-un cadru ce amintește de o celulă, cu mesajul: „Încă mă afectează, chiar dacă l-am făcut acum mulți ani. De-asta câștigătorii înving. Este în interiorul tău.”

Andrew și Tristan Tate, populari pe rețelele de socializare

Andrew și Tristan Tate, influenceri foarte populari pe rețelele de socializare, în special în rândul tinerilor, sunt judecați în România pentru viol, trafic de persoane și constituirea unui grup infracțional organizat. Curtea de Apel București a anulat în iulie decizia prin care li se permitea să părăsească România.

Recent, politicianul britanic Nigel Farage a declarat că Andrew Tate l-a influențat în comentariile sale conspiraționiste, care au pus la îndoială autoritatea poliției britanice într-un caz de crimă. Farage este considerat unul dintre incitatorii violențelor anti-migranți din Marea Britanie. De asemenea, Poliția britanică a avertizat că figuri precum Andrew Tate radicalizează băieții în direcția unei misoginii extreme, un fenomen îngrijorător.

Andrew Tate, influencer controversat și autoproclamat „misogin”, a devenit cunoscut după apariția sa în Big Brother în 2016. Școlile din Marea Britanie raportează tot mai mulți elevi care îl admiră pe Tate.

În plus, frații Tate sunt acuzați de evaziune fiscală în Marea Britanie, neplătind taxe pe venituri de 21 de milioane de lire obținute din afaceri online între 2014 și 2022. Aceștia nu au plătit impozite nici în alte țări, potrivit poliției, care susține că au deschis numeroase conturi bancare pentru a ascunde veniturile, ceea ce constituie evaziune fiscală și spălare de bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *