Prima pagină » Coronavirus » Noi orașe din România au intrat în carantină totală. Noi măsuri adoptate de Guvern
Noi orașe din România au intrat în carantină totală. Noi măsuri adoptate de Guvern

Noi orașe din România au intrat în carantină totală. Noi măsuri adoptate de Guvern

05 nov. 2020, 09:44,
BZI.ro, în Coronavirus

Noi orașe din România au intrat în carantină totală din cauza creșterii ratei infecțiilor cu noul coronavirus. Țara noastră a înregistrat cifre alarmante în ultimele zile, ieri stabilindu-se un nou record. Premierul Ludovic Orban a convocat o ședință de urgență miercuri noaptea la Guvern.

Mai multe orașe  vor adopta noi măsuri în lupta cu noul coronavirus.

Noi orașe din România au intrat în carantină totală

Municipiile Gherla (judeţul Cluj) şi Zalău, oraşele Jibou şi Cehu Silvaniei (judeţul Sălaj) şi 8 localităţi din judeţul Timiş intră, de joi, în carantină zonală. Măsura este instituită pentru două săptămâni.

„La propunerea Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din Cluj, Timiş şi Sălaj, comandantul acţiunii, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a semnat ordinele de carantinare zonală pentru următoarele localităţi: Gherla din judeţul Cluj; Becicherecu Mic, Dudeştii Noi, Dumbrăviţa, Fibiş, Ghiroda, Giroc, Moşniţa Nouă, Pesac, din judeţul Timiş; Zalău, Cehu Silvaniei, Jibou din judeţul Sălaj”, a transmis, miercuri seară, Grupul de Comunicare Strategică.

Noi măsuri adoptate de Guvern

Noi orașe din România au intrat în carantină totală, iar Guvernul a adoptat noi măsuri. Potrivit unor surse guvernamentale  în cadrul ședinței de urgență de la Guvern de miercuri seara autoritățile au discutat inclusiv varianta de limitare a circulației pe timp de noapte în Capitală, precum și de purtarea măștii în toată țara, indiferent de rata de incidență sau de scenariile în care se încadrează fiecare județ în parte.

Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului, susține că proiectul privind obligativitatea purtării măștii în județele unde rata de infectare trece de la 5 la mia de locuitori se află pe agenda Guvernului, în ședința de joi seară, de la ora 19.00.

Într-o intervenție la Realitatea Plus, Dancă a mai punctat că la o rată de infectare de 3 la mia de locuitori se va putea impune obligativitatea la nivel de localitate și apoi extins la nivel de județ, dar acest lucru va putea fi decis de comitetele județene pentru situații de urgență.

Noi măsuri luate și la Iași

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) au decis suspendarea cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitare începând cu data de 9 noiembrie 2020.  De asemenea, o altă măsură care vă fi pusă în aplicare de mâine, 5 noiembrie 2020, este aceea a închiderii restaurantelor din Iași.

Ovidiu Mihaiuc, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Iași, despre măsurile adopatate în ședința CJSU Iași:

„Având în vedere rata de infectări COVID-19 în ultimele 14 zile în municipiul Iași, care a depășit 3 la mia de locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis că începând de mâine, 5 noiembrie 2020, activitatea agenților economici de tipul restaurantelor sau cafenelelor va fi interzisă pentru două săptămâni.

De asemenea, interzisă va fi, pentu aceeași perioadă, și activitatea sălilor cu jocuri de noroc, a sălilor de spectacole, a teatrelor și a cinematografelor. Totodată, foate important, în urma dezbaterilor și deliberărilor, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis că, începând cu data de 9 noiembrie 2020, se suspendă temporar activitățile didactice, care presupun prezența față în față, din toate unitățile de învățământ preuniversitar de stat și privat, aplicându-se scenariul cu ore desfășurate doar în regim online”, a declarat Ovidiu Mihaiuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *