Prima pagină » Razboi în Ucraina » Noi negocieri Rusia – Ucraina ar putea avea loc pe 2 martie

Noi negocieri Rusia – Ucraina ar putea avea loc pe 2 martie

01 mart. 2022, 14:37,
în Razboi în Ucraina

Runda a doua de negocieri dintre Rusia și Ucraina ar putea avea loc pe 2 martie, anunță presa ucraineană. La discuțiile de ieri nu s-a ajuns la un compromis pentru pace.

Delegaţiile din partea Ucrainei şi Rusiei au stabilit să continue negocierile în următoarele zile, anunţă oficiali de la Kiev şi Moscova, după încheierea primei runde de discuţii.

oficiali ce au luat parte la negocierile dintre Ucraina si Rusia

După încheierea discuţiilor de ieri, 28 februarie, oficialii de la Kiev şi Moscova au anunţat că noi negocieri Rusia- Ucraina ar putea avea loc pe 2 martie

Vor avea loc noi negocieri Rusia – Ucraina

După încheierea discuţiilor de ieri, 28 februarie, oficialii de la Kiev şi Moscova au anunţat că noi negocieri Rusia- Ucraina ar putea avea loc pe 2 martie.

Astfel, Vladimir Medinski, un consilier al preşedintelui Vladimir Putin, a declarat că se va continua procesul de negocieri.

„Până la următoarea sesiune de negocieri, conducerile delegaţiilor se vor consulta cu preşedinţii ţărilor”, a spus Vladimir Medinski.

De altfel, și un oficial de la Kiev a confirmat încheierea primei runde a negocierilor şi continuarea discuţiilor zilele următoare. Mihailo Podoliac, consilier al presedinteleui Volodimir Zelenski a precizat că principalul obiectiv al acestor discuţii este armistiţiul şi încheierea actiunilor combatante de pe teritoriul Ucrainei.

„Părţile au stabilit temele asupra cărora trebuie luate decizii, dar, pentru ca aceste decizii să fie implementate prin foaia de parcurs, delegaţiile revin pentru consultări în capitale”, a declarat Mihailo Podoliac.

presedintele rus Vladimir Putin in timpul unei declaratii de presa

În altă ordine de idei, precizăm faptul că în cursul nopții trecute, mai toate orașele importante din Ucraina au fost sub asediu

Zeci de kilometri de armament rusesc se îndreaptă către Kiev

În aceste momente, armata rusă își continuă înaintarea spre Kiev. Imaginile din satelit arată un convoi blindat care pare să aibă o lungime de aproximativ 65 kilometri. Sirenele de raid aerian se aud din nou la Kiev, cu informații despre o grevă rusă la periferia orașului. În același tim, Ministerul de Interne a anunțat că zeci de civili au fost uciși luni în loviturile cu rachete rusești asupra celui de-al doilea oraș al Ucrainei, Harkov. Martorii spun că armata rusă a început un asalt terestru asupra orașului Herson, prin partea sudică. Oficialii spun că zeci de civili au fost uciși, dar se crede că cifrele nu sunt nici pe aproape.

O altă posibilitate mai îngrijorătoare este că China a făcut calculele și se pare că invazia Rusiei este pe cale să se înrăutățească. China refuză să condamne Rusia pentru războiul din Ucraina. Încă de la începutul conflictului Ucraina-Rusia, autoritățile comuniste de la Beijing nu au avut o părere fermă, lăsând să se înţeleagă faptul că nu susţin vreo măsură împotriva lui Vladimir Putin. De altfel, Xi Jinping a vobit cu președintele Rusiei despre faptul că ar trebui să găsească o soluție diplomatică în rezolvarea problemei.

presedintele ucrainean Volodimir Zelenski in timpul unor declaratii de presa

Vladimir Medinski, un consilier al preşedintelui Vladimir Putin, a declarat că se va continua procesul de negocieri.

În altă ordine de idei, precizăm faptul că în cursul nopții trecute, mai toate orașele importante din Ucraina au fost sub asediu. La Kiev s-au auzit mai multe bombardamente, iar civilii au asistat îngroziți la acest lucru. În orice caz, trupele ucrainene rezistă eroic și vor avea susținere din exterior, asta după ce Legiunea Străină din Franța a decis să permită militarilor cu origini ucrainiene să participe în cadrul operațiunilor din Ucraina.

Acum, rămâne de văzut ce schimbări va produce runda a doua de negocieri dintre Ucraina și Rusia. Negocieri ce ar putea avea loc pe 2 martie,având în vedere că în cadrul discuțiilor ce au avut loc ieri nu s-a ajuns la nici un compromis pentru pace. anunță presa din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *