Prima pagină » Eveniment-Social » Noi momente inedite lansate de Ansamblul CJ Iași pe Facebook
Noi momente inedite lansate de Ansamblul CJ Iași pe Facebook

Noi momente inedite lansate de Ansamblul CJ Iași pe Facebook

19 iun. 2020, 12:18,
în Eveniment-Social

La fel ca toate instituţiile de spectacole, Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Judeţean Iași a fost afectat de pandemia de coronavirus. Programul de repetiţii a fost readaptat, iar concertele și a doua ediţie a Festivalului Naţional de Folclor „Constantin Arvinte” au fost amânate.

În aceste condiţii, ansamblul condus de coregraful Petre Şușu (manager) și dirijorul Dumitru Lucaci s-a reorientat rapid și a pus accent pe colaborarea cu fanii în mediul online. În perioada în care ţara a fost în stare de urgenţă, pe pagina de facebook a instituţiei au fost postate videoclipuri cu lecţii de dans, momente susţinute de artiștii instrumentiști și soliștii vocali precum și trei piese în primă audiţie, „Hora revederii”, „Dragostea e trecătoare” și „De la Iași în toată ţara”. Iniţiativa s-a bucurat de mare succes, videoclipurile postate în șase săptămâni atrăgând peste 135 000 de spectatori.

Apoi, săptămâna trecută, ansamblul a invitat fanii în spatele cortinei, pentru a urmări elementele de încălzire și de pregătire tehnică pe care dansatorii le efectuează zilnic, înaintea studiului repertoriului de dans popular.
În acest sfârșit de săptămână, Ansamblul a lansat o nouă provocare. Vineri, sâmbătă și duminică, la ora 11:00, pe pagina de facebook Ansamblul Constantin Arvinte al CJ Iaşi vor fi postate videoclipuri inedite, în care membri ai Orchestrei lărgesc spectrul genului muzical pe care îl abordează și interpretează piese renumite din repertoriul naţional și internaţional. Conducerea muzicală a momentelor propuse este asigurată de maestrul Dumitru Lucaci, care va și cânta, la clarinet, alături de Paul Şerban, Iolanda Popă (vioară), Andrei Holban (contrabas), Denis Costiuc (ţambal), Alexandru Grosu (chitară) și Narcis Nechita (acordeon).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *