Prima pagină » Local » Noi modificări în traficul rutier din Iași. Surprize pentru șoferi în mai multe cartiere din oraș. Cum se va circula în zonele vizate de Primărie?- GRAFICE

Noi modificări în traficul rutier din Iași. Surprize pentru șoferi în mai multe cartiere din oraș. Cum se va circula în zonele vizate de Primărie?- GRAFICE

29 mart. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Municipalitatea ieșeană a luat o nouă serie de decizii în traficul rutier din Iași. În cursul săptămânii trecute, Comisia de Circulație de la Primăria Iași a impus mai multe schimbări în circulația rutieră, schimbări care au vizat cartierele din municipiu. Iată lista completă a noilor modificări de trafic din municipiu

O nouă serie de măsuri în traficul rutier din municipiul Iași au fost luate de către Comisia de Circulație de la nivelul Primăriei. Comisia a analizat mai multe solicitări privind instituirea unor sensuri unice, dar și montarea unor indicatoare rutiere, a unor treceri de pietoni, decizii luate pentru mai multe cartiere ale Iașului. Astfel, Primăria Iași a decis și o serie de modificări ce vor fi impuse în zona Bisericii „Bărboi” din centrul orașului. Comisia a decis ca pe strada Bărboi, aflată la intersecția cu strada Elena Doamna, să fie montat indicatorul „La dreapta”. Pe aceeași stradă vor fi montate și separatoare de sens. Aceștia vor apărea pe tronsonul cuprins între accesul în parcarea cu plată de la Hala Centrală până la primul acces la stânga, spre blocuri.

Noi sensuri unice în traficul rutier din Iași

Comisia de Circulație a decis să implementeze și alte măsuri în traficul din Iași. Astfel, s-a decis instituirea unui sens unic pe strada Orfelinatului, de la intersecția cu strada Ciornei până la intrarea în parcarea unui supermarket, pe sensul de mers spre strada Vasile Lupu. Un alt sens unic va fi pe strada Semnului, pe sensul de mers dinspre strada Sf. Andrei spre strada Gospodari. Un alt sens va fi instituit pe stradela Uzinei, de la intersecția cu strada Funcționari, pe sensul de mers spre strada Sf. Petru Movilă. În plus, la intersecția străzii Vișan cu strada Fermei va fi schimbată prioritatea. Conform comisiei, strada Vișan va deveni drum cu prioritate față de cea de-a doua. În plus, pe stradela Cetățuia din zona Frumoasa, va fi instituit sens unic pe sensul de mers dinspre Mănăstirea Frumoasa spre strada Plantelor.

„Pe segmentul care face legătura cu strada Cetățuia și strada Radu Vodă va fi instituit sens unic spre stradela Cetățuia. Pentru optimizarea circulației pe strada Plantelor, unde circulația se desfășoară în ambele sensuri, la axul străzii va fi montat un dispozitiv auxiliar de separare a sensurilor. De asemenea, pe aleea care face legătura dintre strada Radu Vodă și strada Dimineții, fluxul de circulație în sens unic va fi modificat în circulație în ambele sensuri”, au spus cei de la Primăria Iași.

Primăria va prelua în administrare bulevardul Poitiers

Recent, municipalitatea a decis să preia în administrare un tronson din bulevardul Poitiers, șosea care inițial a fost trecută în planul centurii de trafic greu.

„Strada Poitiers va reveni în administrarea compeltă a municipiului. Vom pune strada în proiectul de buget 2021 și o vom moderniza. Nu poate fi acolo centură ocolitoare. Ideea a fost acceptată de conducerea Ministerului Transporturilor. Vom transmite adresa și o vom proiecta în bugetul pe 2021”, a spus primarul Mihai Chirica.

Acest drum nu este singurul care va intra în administrarea municipalității ieșene.
La începutul săptămânii trecute, municipalitatea a impus o serie de decizii legate de traficul rutier din Iași, decizii care au cuprins, printre altele, o bandă unică pentru transportul public pe pasarela Nicolina, pe sensul spre intersecția din Podu Roș. Proiectul a fost avizat de Comisia de Circulație, la pachet cu alte propuneri. Deciziile vor intra în vigoare în aceste zile. În plus, în perioada următoare vor fi instituite și alte măsuri în traficul din municipiul Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *