Prima pagină » Local » Noi modificări în proiectul Sălii Polivalente „Regina Maria” din Iași! Primăria caută firme pentru actualizarea documentelor – FOTO

Noi modificări în proiectul Sălii Polivalente „Regina Maria” din Iași! Primăria caută firme pentru actualizarea documentelor – FOTO

05 apr. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Sunt anunțate noi modificări în proiectul Sălii Polivalente „Regina Maria” din Iași. Primăria trebuie să actualizeze mai multe documente

Noua sală polivalentă va fi construită în zona Moara de Vânt, pe un teren al municipalității, aflat în vecinătatea viitorului Spital Regional de Urgență. Sala Polivalentă „Regina Maria” are o valoare estimată de 336.182.267,53 lei, fără TVA (400.056.898,36 lei, cu TVA), circa 81 de milioane de euro.

Noi modificări în proiectul Sălii Polivalente „Regina Maria”. Primăria actualizează documentele cu peste 400 de mii de lei

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Primăria Iași a publicat procedura de licitație pentru contractarea serviciilor de revizuire a proiectului tehnic de la Sala Polivalentă „Regina Maria”. Contractul valorează 495.798,31 lei, fără TVA.

„Ca urmare a modificărilor survenite în perioada scursă de la momentul elaborării de către SC Sigm Home Project SRL a proiectului, respectiv: studii de coexistență cu Spitalul Regional de Urgențe inițiat de Ministerul Sănătății care a generat mutarea amplasamentului Sălii Polivalente «Regina Maria» la o distanță minimă de 345 de metri de instituția spitalicească, studiul geotehnic pentru noul amplasament, condiționările impuse de Avizul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, Raportul nZEB etc., este necesară și oportună elaborarea revizuirii proiectului tehnic pentru Sala Polivalentă «Regina Maria».

Totodată obiectivul este înscris în lista sinteză a CNI și a fost aprobat în CTE-ul Companiei și ședința interministrială, solicitându-se acum de urgență depunerea proiectului tehnic și a autorizației de construire la sediul CNI. Acest fapt determină și necesitatea revizuirii devizului general și implicit a indicatorilor tehnico-economici pentru Sala Polivalentă «Regina Maria»”, se arată în documentele publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Public.

Mihai Chirica a transmis reporterilor BZI faptul că licitația are ca scop actualizarea unor documente.

„Se actualizează niște documente, nu sunt altfel de modificări”, a spus Mihai Chirica.

Proiectul va fi unul de anvergură

În data de 3 aprilie 2023, a fost obținut de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română avizul necesar pentru elaborarea autorizației de construire. Pe data de 20 noiembrie 2023, a fost emisă autorizația de construire a sălii polivalente, în contextul în care, încă din luna august 2022, Planul Urbanistic Zonal a fost aprobat de plenul Consiliului Local. Potrivit informațiilor publicate, construcția va avea o înălțime maximă de 29 de metri, cu 3 etaje și demisol.

Suprafața construită va fi de 12.926,80 metri pătrați, suprafața desfășurată va fi de 39.082,75 metri pătrați, iar suprafața utilă va fi de 35.709,63 metri pătrați. Sala de antrenament va avea o suprafață de 1.723,99 metri pătrați. Sala Polivalentă „Regina Maria” va avea o capacitate de 9.757 de persoane și peste 1.100 de locuri de parcare. Aceasta are o valoare estimată de circa 81 de milioane de euro. Este o investiție mare, dar pe care statul român o poate susține eșalonat, pe câțiva ani, în beneficiul ieșenilor și al locuitorilor întregii Regiuni de Nord-Est!

Noi modificări în proiectul Sălii Polivalente „Regina Maria” din Iași. Primăria caută firme pentru actualizarea mai multor documente din proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`