Prima pagină » Local » Noi membri în Consiliile de Administrație de la EcoPiața SA și CTP Iași SA! Încep procedurile de selecție
Noi membri în Consiliile de Administrație de la EcoPiața SA și CTP Iași SA! Încep procedurile de selecție

Noi membri în Consiliile de Administrație de la EcoPiața SA și CTP Iași SA! Încep procedurile de selecție

22 apr. 2022, 02:00, 2 ,
Vlad Rotaru în Local

Primăria Iași caută noi membri în Consiliile de Administrație de la societățile EcoPiața SA și CTP Iași SA. Selecția va începe în cursul lunii mai 2022. Procedurile de selecție vor fi avizate în baza unor hotărâri ale plenului Consiliului Local, în urma unei ședințe de săptămâna viitoare

Plenul Consiliului Local se va reuni în cursul săptămânii viitoare într-o nouă Ședință Ordinară. Ședința se va desfășura în cursul zilei de joi, 28 aprilie 2022, pe ordinea de zi fiind câteva zeci de proiecte de hotărâre. Consilierii locali vor dezbate rectificarea bugetului Iașului, avizarea unor noi investiții, dar și unele planuri urbanistice zonale. De asemenea, pe ordinea de zi a ședinței vor apărea și alte proiecte de hotărâre. La o altă ședință de plen, aleșii locali au avizat alocarea unor fonduri din excedentul bugetar pe 2021.

Noi membri în Consiliul de Administrație de la EcoPiața SA

Un proiect de hotărâre prevede inițierea procedurii de selecție de la societatea EcoPiața SA Iași pentru noul Consiliu de Administrație(CA). Conform documentației, este vorba de o nouă componență a CA de la societatea subordonată primăriei, mandatul actual urmând a se încheia la 23 mai 2022. Direcția subordonată municipalității este condusă de Cristinel Stărică. EcoPiața SA a fost, în ultimii ani, în mijlocul unor scandaluri uriașe. De altfel, Cristinel Stărică și-a stabilit un salariu uriaș, în vreme ce investițiile în piețe au fost minimale. Salariile directorului Cristinel Stărică și ale celor 5 persoane din Consiliul de Administrație sunt de 712.400 lei, în vreme ce investițiile nu depășesc 350.000 de lei pe anul 2022.

Din actualul CA de la EcoPiața SA fac parte Carmen Paula Vornicu, un vechi membru al PSD Iași, dar și Nicolae Mândrilă, manager zonal al societății Tipo Smile SRL, o agenție de publicitate cu sediul în județul Timiș. Din actualul CA mai fac parte și Andrei Racoți, fost membru PD-L, dar și Ioana Turtă, actuala secretară a primarului Mihai Chirica, precum și Viviana Podianu, expert contabil din Valea Lupului. Un alt Consiliu de Administrație va fi și la Compania de Transport Public.

Se reface Biserica Barnovschi din Iași!

Pe ordinea de zi a ședinței de plen vor apărea și alte proiecte de hotărâre. Printre acestea se numără și un proiect legat de asocierea dintre primărie și Parohia ”Adormirea Maicii Domnului-Barnovschi”. În acest caz este vorba de consolidarea monumentului istoric din municipiu. Ansamblul monument istoric este compus din biserica ridicată în 1628, beciuri datând din 1786, unele chilii aflate în ruine, datând din secolul al XVII-lea, dar și turnul clopotniță, datând din aceeași perioadă.

”Dorim să pregătim biserica, turnul clopotniță și beciul domnesc, aflate într-o stare avansată de degradare, pentru a fi incluse în circuitul muzeal. Vă rog să binevoiți a aproba încheierea unui acord de parteneriat în vederea obținerii finanțării pentru un proiect de restaurare, reabilitare și valorificare a potențialului turistic”, se arată în adresa pr. Liviu Petcu, parohul Bisericii Barnovschi din Municipiul Iași.

Pe lângă proiectul privind selecția unor membri în Consiliul de Administrație de la Ecopiața SA, consilierii vor dezbate și unele planuri urbanistice zonale.

Comentarii
  • Pensionar Iasi

    Au tunat si i.au adunat..borfasii ecopiata si ctp iasi va fura in continuare ieseni..cu acordul vitei de primar si al autoritatilor corupte care ne fura ..

  • -chirica daca vrei ca mafia starica sa nu mai fure din incasari iti dau un sfat – duminica in talcioc da biletu si locul pentru ca sunt smecheri care ocupa 10 tarabe cu un bilet si le revinde la fraieri dupa aceia sunt amarati care vand pe jos cu 7 lei pe 2 metri si alti smecheri care cu 7 lei ocupa 20 de metri ,fa ca la bacau 10 lei locul de 2 metri sau taraba si incasarile se vor dubla ,numai pune corupti si idioti la bilete si incasari sa fure din bani ,am zis !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *