Prima pagină » National » Noi măsuri luate de greci pentru turiștii români. Legile au intrat deja în vigoare
Noi măsuri luate de greci pentru turiștii români. Legile au intrat deja în vigoare

Noi măsuri luate de greci pentru turiștii români. Legile au intrat deja în vigoare

15 aug. 2024, 10:00,
Mirela Gabriela Todosi în National

Noi măsuri luate de greci pentru turiștii români. Chiar dacă turismul rutier a înregistrat o creștere în Grecia în această vară, nu toate zonele elene au avut un număr mare de vizitatori. Grecii se plâng că a scăzut numărul turiștilor români în anumite zone și au fost adoptate noi reguli pentru îmbunătățirea turismului. Legile au intrat deja în vigoare.

Noi măsuri luate de greci pentru turiștii români

Printre destinațiile cele mai căutate de români în ceea ce privește turismul rutier se află Grecia. Principalele destinații ale românilor care vizitează Grecia pe cale rutieră sunt Thassos, Halkidiki, Pieria, Kavala, Lefkada, Samothraki și Evia. În ultimii ani, Lefkada a înregistrat o dinamică puternică datorită uşurinţei accesului pe cale rutieră. Autoritățile din Grecia au precizat că deosebit de redus este afluxul pe cale rutieră spre Salonic.

„August arată foarte rău în ceea ce privește turismul rutier și în general afluxul turistic în Salonic este redus. Din iulie până în august, declinul este de așteptat să atingă două cifre și acest lucru se datorează mai multor factori. Ne-a afectat și războiul din Orientul Mijlociu, întrucât am pierdut piața israeliană, dar mai ales în ceea ce priveşte turismul rutier am pierdut și o mare parte din piața românească. Pe de o parte, pentru că din aprilie românii pot călători oriunde în Europa liber pe calea aerului și, pe de altă parte, pentru că am avut perioade lungi de caniculă prelungită care au descurajat pe oricine dorea să vină în Grecia cu mașina, mai ales în situaţia actuală a frontierelor terestre.”, au precizat autoritățile elene.

Și în Halkidiki turiştii care sosesc pe cale rutieră vin în principal din România.

„Per total, în Halkidiki vor fi aceleaşi cifre ca în 2023 în cazul hotelurilor și se așteaptă ca sezonul să se închidă la mijlocul lunii octombrie, urmând ca piaţa din vestul Greciei să preia conducerea la mijlocul lunii septembrie.”, au declarat autoritățile din Grecia.

Una dintre principalele probleme ridicate de președintele hotelierilor din Halkidiki este necesitatea modernizării infrastructurii la frontierele terestre și crearea unui Observator de Turism pentru a măsura corect sosirile de la frontierele terestre, întrucât nu există o înregistrare exactă după naționalitate.

Reguli stricte pentru turiștii care merg în Italia

Pe lângă noile măsuri adoptate în Greci pentru a atrage turiștii români, au intrat în vigoare legi noi și pentru cei care merg în vacanță în Italia.

Autoritățile vor cere dovezi concrete ale planurilor de vacanță, inclusiv confirmarea rezervării la hotel și biletele de întoarcere sau de plecare. Călătorii vor trebui să arate că au asigurare de călătorie și resurse financiare suficiente. Turiștii trebuie să arate că dispun de cel puțin 36,67 EUR pe zi de ședere în Italia. Pentru cei care călătoresc în grupuri, suma necesară este de 26,33 EUR pe zi.

„Dacă străinii nu pot dovedi disponibilitatea fondurilor necesare, li se va refuza intrarea de către autoritățile de frontieră.”, este anunțul făcut de autoritățile din Italia.

Cei care vor să meagă în vacanță în Italia vor avea nevoie de următoarele documente: pașaport valabil, confirmarea rezervării la hotel sau dovada adresei în cazul vizitării unei proprietăți private, asigurare de călătorie, bilet de întoarcere sau de plecare, dovada fondurilor necesare pentru a acoperi costurile șederii.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`