Prima pagină » National » Noi măsuri introduse cu ocazia procesiunilor religioase organizate în zilele de 14 și 15 august! Ce nu au voie credincioșii să facă
Noi măsuri introduse cu ocazia procesiunilor religioase organizate în zilele de 14 și 15 august! Ce nu au voie credincioșii să facă

Noi măsuri introduse cu ocazia procesiunilor religioase organizate în zilele de 14 și 15 august! Ce nu au voie credincioșii să facă

13 aug. 2020, 20:30,
Bianca Rebegea, în National

Noi măsuri introduse cu ocazia procesiunilor religioase organizate în zilele de 14 și 15 august! Ce nu au voie credincioșii să facă.

Noi măsuri privind limitarea răspândirii noului coronavirus au fost luate de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad. Cu ocazia procesiunilor religioase organizate în zilele de 14 și 15 august, credincioșii se pot închina la icoane, dar nu au voie să le sărute.

Noi măsuri introduse cu ocazia procesiunilor religioase organizate în zilele de 14 și 15 august! Ce nu au voie credincioșii să facă

În acest fel, persoanele care vor dori să participe la slujbele din zilele de 14 și 15 august organizate la Mănăstirea Hodoş – Bodrog, Mănăstirea Simion Stâlpnicul Arad – Gai, Mănăstirea Feredeu şi la Basilica Papală Maria Radna, vor fi nevoiți să respecte un set de reguli nou introduse. Pentru a preveni răspândirea COVID-19, masca va fi obligatorie în interior și în exterior, iar la icoane se va putea închina doar de la distanță, fără a le săruta.

„Credincioşii se vor putea închina la icoane de la distanţă, fără a avea contact cu icoanele sau cu alte obiecte bisericeşti”, se arată în decizia CJSU.

De asemenea, așa cum bine se știe, în cadrul bisericii, credincioșii vor trebui să poarte masca de protecție, ”astfel încât să acopere nasul şi gura, atât în interiorul clădirilor cât şi în spaţiile deschise”.

Organizatorii sunt obligați, ca pe parcursul slujbelor, oamenii să aibă la îndemână materiale pentru a se igieniza.

„Dacă se constată că numărul pelerinilor aflaţi în incinta lăcaşurilor de cult prezintă risc pentru sănătatea acestora şi/sau ordinea publică, organizatorii au obligaţia de a lua măsurile necesare pentru diminuarea riscului”, mai arată CJSU.

Punctele comerciale sau fixe, interzise

Cu excepția magazinelor cu obiecte bisericești, sunt interzise punctele comerciale sau fixe, care vând produse de orice natură, în incinta şi pe traseul lăcaşurilor de cult amintite.

Totodată, nu mai este permisă distribuirea de hrană credincioșilor, fie ea în sistem organizat sau în altă formă.Nu sunt acceptate nici băuturile non-alcoolice neîmbuteliate.

La toate intrările din județul Arad, dar și pe traseele spre Mănăstirea Hodoş – Bodrog, Mănăstirea Simion Stâlpnicul Arad – Gai, Mănăstirea Feredeu şi la Basilica Papală Maria Radna, reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad şi ai Inspectoratului de Stat în Transport Rutier vor amplasa filtre

Așa cum se obișnuiește în fiecare an de Sfânta Maria, aceste lăcaşuri de cult sunt vizitate de mii de credincioşi veniţi din toată ţara sau din străinătate.

Alarmant! Un nou record de noi infectări cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, pe teritoriul României

Până astăzi, 13 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 66.631 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

31.547 pacienți au fost declarați vindecați și 7.253 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.454 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 2.860 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Puteți citi mai multe aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *