Prima pagină » Local » Noi măsuri în centrul din C.A. Rosetti pentru persoanele fără adăpost
Noi măsuri în centrul din C.A. Rosetti pentru persoanele fără adăpost

Noi măsuri în centrul din C.A. Rosetti pentru persoanele fără adăpost

14 ian. 2020, 04:00,
Vlad Rotaru în Local

Primăria este pregătită să primească zeci de persoane fără adăpost în clădirea din zona C.A. Rosetti pe perioada sezonului rece. Municipalitatea a arătat și cum s-a modernizat adăpostul respectiv pentru a putea găzdui persoanele care au nevoie

Municipalitatea ieșeană a emis o nouă serie de măsuri pentru protejarea persoanelor fără adăpost în perioada sezonului rece. Totul ține de Direcția de Asistență Socială Iași (DAS), instituție subordonată Primăriei. Aceasta gestionează adăpostul din zona C.A. Rosetti, pregătit pentru a primi persoanele care au nevoie în această perioadă a anului.

„În conformitate cu legislația specifică din domeniul asistenței sociale, Primăria municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Socială Iași, ia o serie de măsuri de prevenire a marginalizării sociale a persoanelor fără adăpost din oraș. Astfel, în administrarea Direcției de Asistență Socială se află și un adăpost, pe bd. C.A. Rosetti, cu o capacitate de 80 de locuri”, au arătat reprezentanții municipalității ieșene.

Camere suplimentare în adăpost

În ce constau măsurile?

„În perioada sezonului rece, Primăria municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Socială și în parteneriat cu Poliția Locală, întreprinde o serie de acțiuni suplimentare pentru identificarea tuturor persoanelor fără locuință din municipiu. Pentru a veni în ajutorul acestora, Direcția de Asistență Socială a amenajat camere de tranzit suplimentare în cadrul a patru module, care au o capacitate de 32 de locuri. Numărul mediu zilnic de beneficiari cazați în camerele de tranzit este în prezent de 53, din care 32 în modulele menționate, iar ceilalți în camere special amenajate în centrul rezidențial din bd. C.A. Rosetti. Pentru toți acești beneficiari, Direcția de Asistență Socială asigură servicii de asistență și deparazitare, precum și îmbrăcăminte, articole de igienă și hrană caldă”, au mai menționat cei din Primăria Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *