Prima pagină » International » Noi măsuri împotriva fumatului! Acest obicei va fi interzis la terasă și în unele parcuri
Noi măsuri împotriva fumatului! Acest obicei va fi interzis la terasă și în unele parcuri

Noi măsuri împotriva fumatului! Acest obicei va fi interzis la terasă și în unele parcuri

29 aug. 2024, 20:20, 6 ,
în International

Premierul britanic Keir Starmer a anunțat joi, 29 august, că intenționează să implementeze noi măsuri pentru a combate fumatul, care, potrivit presei, ar putea include interzicerea acestui obicei pe terasele restaurantelor și în grădinile pub-urilor, relatează AFP, citată de Agerpres.

În luna iulie, Starmer a indicat că va continua politica ambițioasă anti-fumat inițiată de predecesorul său, Rishi Sunak. Conform acestui plan, tinerii sub 15 ani nu vor putea achiziționa niciodată țigări în mod legal.

Tabloidul The Sun informează că guvernul britanic are în vedere interzicerea fumatului în numeroase spații publice. Astfel, fumatul ar putea fi interzis în grădinile pub-urilor, pe terasele restaurantelor, în afara cluburilor de noapte și a stadioanelor de fotbal, pe trotuarele din jurul universităților și spitalelor, precum și în anumite parcuri.

Noi măsuri împotriva fumatului

Întrebat despre aceste planuri, Keir Starmer, aflat într-o vizită la Paris, a confirmat joi că dorește să facă progrese suplimentare în această direcție.

„Vom lua decizii în acest sens și vom dezvălui mai multe detalii în curând”, a declarat el. „Peste 80.000 de oameni mor anual din cauza fumatului”, a subliniat premierul, adăugând că „acestea sunt decese care pot fi prevenite, iar povara asupra NHS (serviciul național de sănătate) și contribuabililor este una enormă”.

Propunerea a fost bine primită de profesioniștii din domeniul sănătății, dar a stârnit critici puternice din partea pub-urilor, un sector care a avut dificultăți mari în ultimii ani.

Emma McClarkin, director executiv al British Beer and Pub Association, a exprimat îngrijorare față de această inițiativă, solicitând guvernului să-și „reconsidere” planurile.

„Astfel de restricții ar putea avea un impact devastator asupra pub-urilor, care deja se confruntă cu creșterea prețurilor la energie și cu costurile de afaceri extrem de ridicate”, a adăugat ea

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`