Prima pagină » Coronavirus » Noi măsuri de restricţie în Israel. Limită de 1 km pentru deplasările în jurul locuinţei
Noi măsuri de restricţie în Israel. Limită de 1 km pentru deplasările în jurul locuinţei

Noi măsuri de restricţie în Israel. Limită de 1 km pentru deplasările în jurul locuinţei

24 sept. 2020, 11:07,
în Coronavirus

Noi măsuri de restricţie în Israel. Premierul Benjamin Netanyahu a luat această decizie şi a transmis un avertisment dur. Acesta a avertizat că o creştere a numărului de infectări cu coronavirus împinge ţara pe marginea prăpastiei.

Israelul a reintrat în carantină pe data de 18 septembrie.

Vineri vor intra în vigoare noile măsuri

Faptul că în ultima săptămână numărul cazurilor zilnice a ajuns la aproape 7.000, în contextul în care ţara are o populaţie de 9 milioane de locuitori, a impus noi măsuri de restricţie în Israel. Creşterea considerabilă a numărului de persoane infectate a pus la grea încercare resursele unor spitale.

„Am luat decizia de a trage frâna de mână’, a spus ministrul adjunct al sănătăţii, Yoav Kisch, la Radio Israel, fără a da detalii precise despre noile restricţii.

Noile măsuri vor permite ca activitatea să continue în şi mai puţine sectoare, considerate ‘esenţiale’, precum finanţe, energie, sănătate, tehnologie, agricultură, procesare şi vânzare de alimente.

Limită de 1 km pentru deplasările în jurul locuinţei – cu excepţia celor la lucru sau pentru cumpărături esenţiale – se va aplica şi pentru participarea la proteste de stradă.

Această măsură va descuraja demonstraţiile din jurul reşedinţei de la Ierusalim a lui Netanyahu, unde protestatari, mulţi dintre ei veniţi din afara oraşului, îi cer demisia în urma acuzaţiilor de corupţie, pentru care premierul este judecat într-un proces care se va relua în ianuarie.

Acuzaţiile au fost respins de către Benjamin Netanyahu la fel cum le neagă şi pe cele ale protestatarilor.

‘În ultimele două zile, am auzit de la experţi că, dacă nu vom lua măsuri imediate şi dificile, vom ajunge pe marginea prăpastiei’, a afirmat Netanyahu în şedinţa de guvern, care a durat opt ore.

Noi măsuri de restricţie în Israel. Şcolile vor rămâne închise

Şcolile vor rămâne închise. Guvernul a decis să nu închidă sinagogile în ziua sărbătorii de Yom Kippur, săptămâna viitoare, însă numărul credincioşilor care vor avea acces va limitat.

Israelul a raportat aproximativ 200.000 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 1.316 de decese, de la începutul pandemiei.

Actualul val al doilea de COVID-19 a urmat după relaxarea carantinei impuse în martie.

Capitala Spaniei solicită ajutorul Armatei, pentru a face față luptei împotriva noului coronavirus

Administraţia regiunii Madrid a transmis că are nevoie de ajutorul Armatei în cel mai scurt timp. Adjunctul liderului regional, Ignacio Aguado, a precizat că joi vor fi solicitați oficial militarii, pentru intervenția logistică, dar și Poliția, pentru mobilizarea agenților.

„Cerem guvernului, în primul rând, sprijin logistic militar pentru instalarea corturilor, testarea cetăţenilor şi dezinfectarea tuturor zonelor sanitare, afectate de restricţiile de circulaţie. Cerem şi mobilizarea a 222 de agenţi de Poliţie Naţională şi Gardă Civilă, în cele 37 de zone sanitare, ca să facă inspecţii pentru respectarea carantinei şi să aplice amenzi dacă este cazul.

Avem nevoie şi să deblocheze birocraţia care ne împiedică să angajăm 300 de cadre sanitare, medici extracomunitari, care au făcut o treabă bună în primul val de COVID-19 şi care acum nu pot fi luaţi din cauza restricţiilor impuse de stat”, a spus Ignacio Aguado, vicepreşedintele guvernului regional Madrid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *