Prima pagină » Local » Noi lucrări făcute pe străzile din Iași de muncitorii de la SC Citadin SA. Iată unde se va interveni!

Noi lucrări făcute pe străzile din Iași de muncitorii de la SC Citadin SA. Iată unde se va interveni!

24 nov. 2021, 02:00,
George Popa, în Local

Compania Citadin SA realizează lucrări de reparații cu asfalt, lucrări de frezare a suprafețelor, reparații cu material concasat și lucrări de ridicare a căminelor la cotă, adică egalarea gurilor de canal cu stratul de asfalt de pe partea carosabilă. Lucrările de reparații cu asfalt se vor realiza în limita condițiilor meteo. Pe de altă parte, cei de la Citadin SA încep pregătirile pentru sezonul rece. Peste 90 de utilaje de deszăpezire și peste 2.000 de tone de materiale antiderapante sunt pregătite pentru această iarnă

Citadin SA continuă să efectueze lucrări de modernizare și asfaltare a străzilor din municipiul Iași, atât cât mai permite vremea. În zona Stadionului „Emil Alexandrescu”, pe bulevardului Tudor Vladimirescu și la Stadionul Tineretului se execută lucrări de reparații. Sunt efectuate lucrări de reparații cu asfalt și pe strada Vasile Lupu, nr. 122, pe bulevardul Chimiei, strada Tătărași, sau pe șoseaua Bucium, la intersecția cu strada Trei Fântâni.

Pe strada Lucia Sturza Bulandra se efectuează lucrări de reparații cu material concasat. Pe strada Petre Tuțea și în cartierul Primăverii se execută lucrări de frezare a suprafeței și se fac alte reparații cu asfalt. În Piața Unirii și în cartierul Primăverii se montează borduri. Pe strada Ciornei se lucrează la ridicarea căminelor la cotă. În cartierul Mircea cel Bătrân se lucrează la marcaje în zona parcărilor. De asemenea, au fost finalizate lucrările de pe șoseaua Munteni, pe strada Bacinschi la intersecția cu Silvestru, strada Holboca, strada Gh. Doja, la intersecția cu strada Sălciilor, și strada Egalității, la intersecția cu strada Orientului.

Citadin SA se pregătește pentru sezonul deszăpezirilor

Se apropie sezonul rece, iar, din acest motiv, compania Citadin SA își pregătește utilajele de deszăpezire, materialele antiderapante și se pregătește să încheie ultimele lucrări la partea carosabilă.

„În momentul de față se realizează doar reparații la pavaje, pietruiri și ridicarea capacelor de canal la cotă. Asfaltările nu pot fi realizate în această perioadă a anului din cauza condițiilor meteo nefavorabile pentru astfel de lucrări. Cu toate acestea, gropile vor apărea mereu și trebuie să avem o soluție, măcar provizorie, pentru a remedia aceste probleme. Tocmai din această cauză avem stocuri de mixtură stocabilă la rece. Cu ajutorul acestei mixturi putem acoperi gropile din asfalt chiar și la temperaturi negative. În schimb, această soluție este doar provizorie și o folosim până în momentul în care vremea ne permite să turnăm asfalt”, a declarat Marius Ionescu, directorul companiei Citadin SA.

La începutul anului, compania de asfaltări a Primăriei, Citadin SA, a semnat un contract cu compania de apă-canal pentru furnizarea de asfalt.

Ce utilaje și materiale pregătește Citadin pentru deszăpezire

Citadin SA asigură și coordonarea Comandamentului de Iarnă. Parcul auto al utilajelor de intervenție pentru sezonul rece este pregătit cu 92 de utilaje și autovehicule, din care 39 sunt proprii, iar 53 sunt închiriate pentru deszăpezire. Acestea urmează să fie utilizate în funcție de vreme. Din numărul total de utilaje, 10 sunt autobasculante cu lamă și sărăriță (8 fiind deținute de către Citadin SA), 44 de autobasculante pentru transportul zăpezii (13 fiind deținute de către Citadin SA), 7 tractoare cu plug tractat, 12 buldoexcavatoare multifuncționale cu lamă și cupă (2 sunt ale companiei Citadin SA), 4 încărcătoare frontale, 8 autoutilitare (dintre care 3 sunt deținute de companie) și 5 autobasculante cu morișcă.

Pe lângă aceste utilaje și autovehicule, în stocurile Citadin SA mai sunt 12 tone de motorină Euro 5, 2.620 de tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitor de coroziune și 103 tone de clorură de calciu. Permanența (în ture de 12 ore) este asigurată de 33 de persoane, dintre care 23 de muncitori, 8 șefi de trasee, un supracontrol și un dispecer. Utilajele închiriate de către Citadin SA provin de la diferite firme care au câștigat licitațiile organizate de conducerea companiei de asfaltări din Iași. La începutul anului, Citadin SA a răspândit sute de tone de material antiderapant pe drumurile din județul Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *