Prima pagină » Local » Noi locuri de parcare în Tătărași și Păcurari. Primăria Iași închiriază mai multe spații în cele două cartiere. Vor fi licitate prin WhatsApp
Noi locuri de parcare în Tătărași și Păcurari. Primăria Iași închiriază mai multe spații în cele două cartiere. Vor fi licitate prin WhatsApp

Noi locuri de parcare în Tătărași și Păcurari. Primăria Iași închiriază mai multe spații în cele două cartiere. Vor fi licitate prin WhatsApp

22 mai 2020, 04:00,
Vlad Rotaru în Local

Primăria municipiului Iași va organiza o nouă serie de licitații pentru închirierea locurilor de parcare în unele cartiere din oraș. Vizate sunt zonele Tătărași și Păcurari. Licitația se va derula prin intermediul aplicației de telefonie WhatsApp. De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, toate aceste proceduri s-au derulat prin intermediul aplicației de telefonie mobilă

O nouă serie de proceduri pentru închirierea unor locuri noi de parcare vor fi derulate în cursul lunii iunie de către Direcția de Exploatare Patrimoniu, din subordinea Primăriei municipiului Iași. Vizate sunt zone din cartierele Tătărași și Păcurari, extrem de aglomerate și care au nevoie de locuri de parcare. În aceste condiții, municipalitatea va organiza două astfel de proceduri privind închirierea unor locuri noi de parcare în cartierele Tătărași și Păcurari. O primă procedură în acest sens va avea loc în data de 4 iunie 2020, de la ora 12:00. Prin aplicația WhatsApp va avea loc o licitație pentru închirierea a 4 locuri de parcare cu nr. 1, 12, 14 și 17. Toate acestea sunt situate în parcarea de reședință din strada Ion Creangă, nr. 56 A, din cartierul Tătărași. Drept de participare la licitație au locatarii din blocurile H1 și H2. Data limită de depunere a dosarelor este 2 iunie 2020, ora 13:00.

4 locuri de parcare în cartierul Păcurari, licitate în luna iunie

În plus, tot prin intermediul aplicației WhatsApp, Direcția de Exploatare Patrimoniu va organiza o licitație în data de 11 iunie, de la ora 12:00, pentru închirierea a patru locuri de parcare cu nr. 6, 11, 17 și 23. Toate acestea sunt situate în parcarea de reședință din Aleea Păcurari, nr. 6. Drept de participare la licitație au locatarii din blocurile G4, G5, G6, G7, T6, T7, T4 și 555. Data limită de depunere a dosarelor este 9 iunie 2020, ora 13:00.
Astfel de proceduri au loc aproape săptămânal în municipiul Iași. Orașul are nevoie de parcare, iar municipalitatea, pe lângă închirierea acestora în jurul zonelor de reședință, a demarat și unele proceduri privind construirea unor parcări în zone precum Alexandru cel Bun sau Universitatea de Medicină și Farmacie din centrul orașului.
În plus, în perioada imediat următoare, municipalitatea ieșeană va demara și alte licitații asemănătoare pentru locurile de parcare din cartierele orașului, unde cererea din partea ieșenilor este una destul de mare.

O nouă aplicație de telefonie mobilă pentru identificarea locurilor libere de parcare din Iași

Tot în această perioadă, Primăria Iași va achiziționa o aplicație  prin care șoferii pot identifica locurile de parcare disponibile din oraș. Traseele pot fi optimizate în funcție de numărul de locuri disponibile. Vor fi achiziționați 960 de senzori, care vor fi montați în parcările cu plată. Contractul derulat de municipalitate are o durată de execuție de trei luni de la semnare. Autoritatea locală a propus și o listă cu parcările care vor beneficia de acest sistem. Aplicația pentru telefoane mobile va rula pe sistemele Android și iOS. Investiția este estimată la aproximativ 200.000 euro, iar procedura va avea loc pe data de 3 iunie.
Vizate sunt parcările din Anastasie Panu, Armeană, Costache Negri, Casa de Cultură a Studenților, Golia, Hala Centrală, Independenței. Au fost luate în calcul și zonele Mitocul Maicilor, Moldova, Piața Nicolina, Primăria municipiului Iași, Policlinica „Sf. Spiridon”, Bulevardul Primăverii. În calcul, Primăria Iași a luat și Bulevardul Socola, de la Teatrul „Vasile Alecsandri”, Cinema „Victoria”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *