Prima pagină » Local » Noi investiții pentru drumurile din județul Iași. Peste 120 de milioane de lei vor fi alocați pentru întreținerea acestora pe timp de vară

Noi investiții pentru drumurile din județul Iași. Peste 120 de milioane de lei vor fi alocați pentru întreținerea acestora pe timp de vară

23 nov. 2022, 02:00,
Adnana Gafton în Local

Consiliul Județean Iași a demarat licitația pentru noul acord cadru privind întreținerea drumurilor județene din Iași. Valoarea investiției este 120.363.331.09 de lei și este împărțit în 4 loturi. Astfel vor fi executate lucrări la partea carosabilă, lucrări de toaletare a copacilor și de executare a marcajelor pe toate drumurile din județ în perioada 2023 și 2024

Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor din Iași a beneficiat și în ultimii doi ani de un acord cadru prin care a realizat lucrările de întreținere a drumurilor din județul Iași. Cei interesați de a obține un contract finanțat de Consiliul Județean (CJ) Iași pot depune ofertă pentru maxim 4 loturi. În susținerea îndeplinirii cerințelor prevăzute ofertantul va prezenta următoarele documente: cazierul judiciar al operatorului economic și al membrilor organului de administrare, certificate constatatoare privind lipsa datoriilor restante sau o declarație pe propria răspundere ce atestă situația financiară a ofertantului.

Cladire sediu CJ Iasi

CJ Iași a demarat licitația pentru noul acord cadru privind întreținerea drumurilor din județ

Investiție de peste 120 milioane de lei în infrastructură

camioane pe un drum neasfaltat

Valoarea contractului este de peste 120 milioane de lei

Rețeaua de drumuri județene din județul Iași va beneficia și în anii 2023 și 2024 de lucrări de întreținere pe timp de vară. Cei 975 km de drum din județ vor fi sub atenția celor de la Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) Iași și în următorii doi ani.

Investiția este în valoare de 120.363.331.09 de lei și prevede 4 loturi. Pentru LOT 1-nr. 7270/10.11.2022 investiția va fi de 29.464.228 de lei, pentru LOT 2-nr. 7276/10.11.2022 se alocă 54.687.623.09 de  lei, LOT 3-nr. 7282/10.11.2022 va fi alocat un buget de 23.071.704 de lei, iar pentru LOT 4-nr. 7288/10.11.2022 bugetul este de 13.139.776 de lei. Perioada de executare a lucrărilor este de 24 de luni.

„Este vorba de acordul cadru pe următorii 2 ani. Este împărțit în 4 loturi. Presupune intervenții pentru drumuri de asfalt, drumuri de beton, semnalizare rutieră și estetică rutieră pe aceeași structură pe care am avut acord cadru și până acum. Vorbim de tot ce înseamnă lucrări de întreținere curentă pe timp de vară, plombe, reparații dale, cosire vegetație, reparații drumuri pietruite , reparații podețe, execuție marcaje și indicatoare, cosire de vegetație și tăiere de copaci. Lucrările se efectuează de la 15 martie până la 15 noiembrie cu posibilitatea de prelungire în funcție de condițiile meteo“, declară Ciprian Ciucan, director DJADP Iași.

Nu beneficiază de lucrări de întreținere drumurile care sunt reabilitate și sunt încă în garanție.

Persoane pe un drum in reabilitare

Vor fi realizate lucrări privind toaletarea vegetației și plombarea porțiunilor de drum cu gropi

Mai multe drumuri din județul Iași vor fi reabilitate

Colaj foto persoana in costum si masina neagra

DJADP Iași lucrează deja un acord cadru ce expiră în anul 2022

CJ Iași a demarat licitația privind acordul cadru pentru demararea lucrărilor de întreținere la drumurile județene de pe raza județului Iași. Proiectul prevede întreținerea drumurilor județene în perioada 2023 și 2024 pentru loturile 1,2,3,4 și 5. Termenul limită până la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări sau informații suplimentare in legătură cu documentația de atribuire este de minimum 18 zile înainte de data limita de depunere a ofertelor. Autoritatea contractanta estimează să încheie minimum un contract subsecvent pe an, pentru fiecare lot în parte.

„Folosim procedura de acord cadru întrucât ne ajută să realizăm lucrările de întreținere pentru drumuri mult mai rapid. Dacă nu am avea această procedură ar trebui să realizăm licitație pentru fiecare problemă apărută pe drum. Prin acord cadru, pentru orice problemă apărută, se semnează contractul a doua zi și se poate interveni pentru rezolvarea acesteia. Anul trecut și anul acesta am beneficiat de același acord cadru. În acest an am îmbunătățit structura cu alte categorii de lucrări, totul pentru a avea rapiditate în intervenții“, precizează Ciprian Ciucan, directorul DJADP Iași.

Probleme pe drumurile din județul Iași au existat și pe șoseaua spre Rediu, unde o persoană a rămas fără o roată la autoturism din cauza gropilor din carosabil.

Persoane ce efectueaza lucrari la un drum

Vor fi realizate lucrări de asfaltare pe drumurile unde apar probleme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024