Prima pagină » Local » Noi întreruperi de apă în Iași! ApaVital continuă igienizarea rezervoarelor!

Noi întreruperi de apă în Iași! ApaVital continuă igienizarea rezervoarelor!

21 sept. 2022, 02:00,
Andreea Andrei, în Local

Ieșenii din mai multe comune din Iași vor avea întreruperi de apă în perioada următoare. Compania furnizoare face lucrări de igienizare pentru încă 4 rezervoare. 21 și 22 septembrie 2022 sunt datele pentru care cetățenii sunt sfătuiți să își facă provizii

Pentru două zile, mai mulți ieșeni din Zberoaia, Munteni, Bohotin și Isaiia vor avea întreruperi de apă curentă. ApaVital a anunțat că lucrările de igienizare a rezervoarelor din aceste 4 localități vor începe la ora 07:00 și, la revenire, apa poate fi mai slab calitativă. Locuitorii din aceste zone sunt sfătuiți să își facă provizii.

Două zile de întreruperi de apă

În data de 21 septembrie 2022, vor fi igienizate două rezervoare de apă potabilă. Acestea sunt cele din localitatea Zberoaia, comuna Gorban, unde capacitatea este de 150 de metri cubi. Intervalul orar în care localnicii nu vor avea apă este 07:00-22:00. În aceeași zi, se va mai igieniza rezervorul din Isaiia.

„În scopul igienizării rezervorului de apă potabilă din localitatea Isaiia, comuna Răducăneni, de 50 mc capacitate, miercuri, 21 septembrie 2022, în intervalul orar estimat 07:00-23:00, furnizarea apei potabile va fi întreruptă către utilizatori”, transmit reprezentanții ApaVital.

Apa poate avea modificări la reluarea furnizării

Pe 22 septembrie 2022, vor fi întreruperi programate pentru același demers în localitatea Munteni, comuna Belcești. Rezervorul de 200 de metri cubi va fi igienizat în intervalul orar 07:00-21:00. De asemenea, în localitatea Bohotin, comuna Răducăneni, se va întrerupe apa potabilă între orele 07:00-23:00.

Cetățenii sunt sfătuiți să își facă rezerve de apă și să urmărească, la reluarea furnizării, calitatea apei.

„La reluarea furnizării, există posibilitatea ca apa să înregistreze valori mai mari ale parametrului turbiditate, situație în care robinetul trebuie lăsat deschis timp de câteva minute, pentru ca apa să revină la caracteristicile normale de potabilitate. Dacă situația persistă, sunați la ApaVital, iar o echipă de lucru specializată se va deplasa în zonă pentru a soluționa problema sesizată”, completează reprezentanții companiei.

ApaVital a igienizat, până în prezent, mai multe rezervoare de apă din județ, motiv pentru care cetățenii din comunele în care nu s-a făcut acest demers vor fi anunțați pe parcurs de eventualele întreruperi.

Compania furnizoare atrage atenția cu privire la întreruperile spontane de apă pentru care timpii de reluare a furnizării sunt strict estimativi și nu pot fi anunțați înainte de momentul întreruperii. Cauzele principale pentru care se petrec acestea sunt de cele mai multe ori vechimea rețelei, defecte de fabricație, factori externi care afectează integritatea conductei, inclusiv avarii provocate de firmele de construcții. De multe ori, defecțiunile apărute determină întreruperea instantanee a furnizării apei către utilizatori, întrucât apa nu-și mai poate continua parcursul către utilizatori, țâșnind la suprafață prin conducta fisurată.

„Date fiind particularitățile lor, avariile nu ne permit să anunțăm întreruperile în prealabil, pentru ca utilizatorii să-și creeze eventuale rezerve de apă, comunicatele emise oferind doar informații asupra cauzelor producerii defecțiunilor, orele estimate pentru reluarea furnizării și zonele afectate de întrerupere”, transmit reprezentanții ApaVital.

Compania îndeamnă cetățenii să ceară detalii la numărul pus la dispoziție și chiar să anunțe avariile ce par a fi cauze ale unor întreruperi de apă spontane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *