Prima pagină » Local » Noi intervenții ISU în județul Iași. Incendii în mai multe localități ieșene. Trei persoane au rămas blocate în mijlocul unui lac
Noi intervenții ISU în județul Iași. Incendii în mai multe localități ieșene. Trei persoane au rămas blocate în mijlocul unui lac

Noi intervenții ISU în județul Iași. Incendii în mai multe localități ieșene. Trei persoane au rămas blocate în mijlocul unui lac

02 mart. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență au avut mai multe misiuni la finalul săptămânii trecute. Angajații ISU au fost solicitați la mai multe incendii în județ, dar și la alte misiuni în municipiul Iași și nu numai

O serie de incendii izbucnite la finalul săptămânii trecute în localități din județul Iași au pus pe jar pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Mihail Grigore Sturdza”. Pompierii ieșeni au intervenit atât la stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism în comuna Popricani, cât și la un incendiu în apropiere de municipiul Pașcani.

„În data de 26 februarie 2021, ora 18:23, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Popricani. S-a intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. În urma incendiului au ars materialele combustibile din mase plastice și textile din componența autoturismului. Acesta a fost deteriorat prin ardere în proporție de 90 la sută. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect ori neizolat corespunzător față de materiale combustibile”, au menționat reprezentanții ISU Iași.

Luna trecută, un alt autoturism, de această dată din Iași, a fost cuprins de flăcări.

Incendiu la o locuință din comuna Stolniceni-Prăjescu

Pompierii ieșeni au intervenit în localitatea Stolniceni-Prăjescu, în apropiere de municipiul Pașcani, pentru a stinge un incendiu izbucnit la o locuință.

„În data de 28 februarie 2021, ora 16:41, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în comuna Stolniceni-Prăjescu pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului au ars aproximativ 3 metri pătrați de acoperiș din lemn cu învelitoare din carton bituminat și s-au degradat aproximativ 3 metri pătrați de învelitoare din tablă. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat ori neprotejat termic față de materialele combustibile”, au mai menționat cei de la ISU Iași.

Pe perioada iernii, din cauza instalațiilor de încălzire suprasolicitate au avut loc mai multe incendii în județ.

Noi misiuni derulate în județul Iași de pompieri

La finalul săptămânii trecute, angajații ISU Iași au intervenit și în alte misiuni în unele localități ieșene. Astfel, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiu, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași. Pompierii au fost solicitați să intervină la transportul unei persoane supraponderale. Pompierii ieșeni au fost parte și la alte misiuni. Un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat două misiuni de transport cutii de vaccin împotriva COVID-19. Acestea au fost transportate la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino București” și la Depozitul de Rezerve Proprii al IGSU din localitatea Mizil, județul Prahova.

Trei persoane au fost blocate pe gheața de pe un lac

Pompierii ieșeni au intervenit și în comuna Șipote pentru a salva 3 persoane blocate pe gheață, pe un lac din localitate.

„În data de 27 februarie 2021, ora 19:10, echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au executat o misiune de salvare a 3 persoane surprinse pe gheață, pe lacul Hâlceni din comuna Șipote. Persoanele au fost salvate cu ajutorul saltelelor plutitoare de salvare și predate unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași. Ulterior, acestea au refuzat îngrijirile medicale”, au mai menționat reprezentanții ISU Iași.

În plus, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a executat o misiune de asigurare măsuri specifice la un accident rutier, pe strada Sfântul Lazăr. Un alt echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiu, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transportul unei persoane supraponderale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *