Prima pagină » National » Noi informații despre pensii. Ministrul Muncii a făcut anunțul
Noi informații despre pensii. Ministrul Muncii a făcut anunțul

Noi informații despre pensii. Ministrul Muncii a făcut anunțul

23 aug. 2020, 18:45,
Antonia Ceausu, în National

Noi informații despre pensii. Violeta Alexandru a anunțat că pensiile vor ajunge la timp la cetățeni în luna septembrie. Ministrul Muncii a anunțat că este constant în legătură cu Poșta Română și cu Casa Națională de Pensii Publice.

„Sunt implicată în activitatea tehnică care se desfășoară la Casa Națională de Pensii Publice în două locații pentru tipărirea la timp a fluturașilor. Vom fi la timp, vom fi în grafic, pensiile se vor da la începutul lunii septembrie”, a declarat Violeta Alexandru.

„Suntem deja gata cu pensiile pentru agricultori, suntem aproape gata cu pensiile de stat acordate în numerar prin Poşta Română. Sunt în legătură cu Poşta Română asigurându-mă că şi acolo lucrurile sunt planificate de aşa manieră încât să nu existe nicio întârziere. Deja am început pentru o parte dintre judeţe tipărirea cupoanelor pentru pensiile celor care le primesc pe card, mergem în paralel, se lucrează cu toată seriozitatea”, a adăugat Violeta Alexandru.

Guvernul Orban a anunțat că va crește pensiile cu 14%. Acesta consideră că este o o creştere ”extrem de mare” pe care Executivul crede că o poate finanța atât anul viitor, cât şi în anii următori.

”Este o creştere extrem de mare care ne angajăm să o putem finanţa atât pe anul viitor, cât şi pe anii care vor urma. În ceea ce priveşte alte creşteri ulterioare, orice altă decizie de creştere a pensiilor va fi luată doar pe baza unor analize economice extrem de serioase”, a explicat Orban.

 Mai rău ca la grădiniță! Florin Cîțu iese la atac după ședința de Guvern. Ținta: Violeta Alexandru

Mai rău ca la grădiniță! După ce Violeta Alexandru, ministrul Muncii l-a „pârât” pe Florin Cîțu în ședința de Guvern că nu ar fi fost alocate fonduri pentru toate măsurile active, ministrul de Finanțe a ieșit la atac. Acesta a afirmat că prin rectificarea bugetară banii alocați pentru măsurile active vor ajunge în toate conturile.

„Nu înţeleg această declaraţie (n.r. a ministrului Muncii din debutul şedinţei de Guvern), pentru că la rectificarea bugetară au fost alocate resursele pentru toate măsurile active. Banii sunt acolo, la Ministerul Muncii, dar există etape ca să ajungă în conturi şi acest lucru se întâmplă imediat după publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanţei de Urgenţă pentru rectificarea bugetară.

Acest lucru s-a întâmplat aseară (n.r. marţi, 18 august 2020), după ce cei de la CES (n.r. Consiliul Economic şi Social) au ţinut o şedinţă deschisă vreo cinci zile pentru a da un aviz acestei rectificări a fost publicată Ordonanţa de Urgenţă şi, bineînţeles, banii sunt viraţi nu numai în contul Ministerului Muncii, ci în toate conturile. Banii pentru toate măsurile active au fost alocaţi prin rectificarea bugetară”, a spus Florin Cîțu.

Ludovic Orban: „Prioritate zero alimentarea imediată a conturilor”

Ludovic Orban, prim-ministrul României a cerut Ministerului Finanțelor Publice, la începutul ședinței de Guvern, să considere principala prioritate alimentara conturilor din care se vor face plăți către agenții economici, referindu-se în special la cei care au aplicat măsuri active de susținere privitoare la piața muncii.

„O să solicit Ministerului Finanţelor, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a rectificării, alimentarea imediată a contului pentru plăţile datorate pentru măsurile active, 41,5% din salariul brut pentru angajaţii care au revenit în activitate după şomajul tehnic şi măsurile active (…) pentru persoanele aflate aproape de pensie şi pentru românii care s-au întors din diaspora şi sunt în căutarea locurilor de muncă. (…) Deci, prioritate zero alimentarea imediată a conturilor, astfel încât să putem să facem plăţile către agenţii economici care au formulat solicitări”, a declarat Ludovic Orban.

Atunci când s-a adresat ministrului Muncii, accentuându-i că Guvernul trebuie să fie gata să efectueze plățile, Violeta Alecandru a răspuns:

„Noi suntem pregătiţi, ne lipsesc fondurile pentru a efectua plăţile, toate dosarele au fost verificate, suntem cu ele la zi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *