Prima pagină » Razboi în Ucraina » VIDEO | Noi imagini cu atacuri ale luptătorilor ceceni în Mariupol, publicate de Ramzan Kadîrov. „I-au eliminat fără să stea pe gânduri”

VIDEO | Noi imagini cu atacuri ale luptătorilor ceceni în Mariupol, publicate de Ramzan Kadîrov. „I-au eliminat fără să stea pe gânduri”

04 apr. 2022, 14:55,
în Razboi în Ucraina

Duminică au apărut noi imagini cu atacuri ale luptătorilor ceceni în Mariupol, orașul port de la Marea Azov care se află sub asediu de peste o lună. După cum se știe, luptătorii temutului lider Ramzan Kadîrov se află de mai bine de o săptămână în Mariupol, unde au instituit o adevărată teroare. De cele mai multe ori, soldații ceceni s-au filmat în timp ce trăgeau înspre locuințele civililor, cu o plăcere de nedescris.

Distrugerile teribile din urma bombardamentelor ruseşti au schimbat definitiv faţa oraşului port la Marea Azov. La cum arată acum Mariupol, reconstrucţia orașului se va întinde pe cel puţin 20 de ani. Asediul a început la scurt timp de la începerea invaziei ruse în Ucraina și arată setea de sânge a armatei lui Vladimir Putin. Potrivit ultimelor estimări, în Mariupol s-ar mai afla încă 100000 de civili cărora nu li se permite să iasă din oraș.

Noi atacuri ale luptătorilor ceceni în Mariupol

Cecenii lui Ramzan Kadîrov au instituit o adevărată teroare în Mariupol, iar lucrurile par să se înrăutățească. La intrarea în acest război, cecenii au anunțat că ei dau o mână de ajutor în curățarea Ucrainei de naziști. Și totuși, din clipurile filmate anterior se poate vedea cum cecenii trag cu automatele înspre locuințe ale civililor.

Duminică, Ramzan Kadîrov a publicat pe canalul de Telegram un video despre care susține că e filmat în timpul atacului dat de trupele sale asupra Combinatului Azovstal, din Mariupol. În videoclip, soldații regimentului Akhmat-Khadzhi Kadîrov „urmăresc” un lunetist ucrainean pe acoperișul uneia dintre clădirile combinatului.

„Prieteni, așa arată superioritatea de luptă. Soldații Regimentului de Poliție cu scop special numit după Eroul Rusiei Akhmat-Khadzhi Kadîrov, conduși de comandantul lor, dragul meu frate Zamid Cialaiev, nu lasă gașca Bandera să scape. Băieții noștri asaltează activ uzina metalurgică Azovstal, unde rămășițele militanților batalioanelor naționale și-au găsit adăpost în acest moment”, a spus Kadîrov

Cecenii susțin că luptă contra membrilor Batalionului Azov

În filmarea publicată de Ramzan Kadîrov, liderul cecen a precizat că luptătorii săi iau cu asalt uzina Azovstal. Acesta a precizat că în uzină s-ar fi retras și baricadat „trupele naționaliste” ucrainene. Cel mai probabil, liderul cecen se referă la membrii Batalionului Azov, o grupare de luptători care a apărut ca urmare a anexării Crimeei de către Rusia în 2014, cu viziuni de extremă dreapta, și care a devenit una dintre motivațiile folosite de propaganda Kremlinului pentru invazia din Ucraina.

În aceeași filmare, Kadîrov afirmă că luptătorii săi au observat un lunetist târându-se pe acoperișul uneia dintre clădiri, care, după ce a fost descoperit, a făcut o încercare inutilă să scape.

„Fără să se gândească de două ori, luptătorii ceceni au decis să elimine ținta detectată, urmată de executarea rapidă a sarcinii. Prin eforturile vitejilor noștri războinici, rândurile militarilor ucraineni se răresc rapid”, a mai spus Kadîrov cu privire la aceste noi atacuri ale luptătorilor ceceni în Mariupol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`