Prima pagină » Economic Local » Noi fonduri europene accesate prin intermediul GAL-ului Ștefan cel Mare
Noi fonduri europene accesate prin intermediul GAL-ului Ștefan cel Mare

Noi fonduri europene accesate prin intermediul GAL-ului Ștefan cel Mare

28 apr. 2020, 04:00,
Raluca Costin în Economic Local

Unul dintre cele mai mari grupuri de acțiune locală din Iași a obținut fonduri europene pentru achiziția unui microbuz ce va fi utilizat în cadrul unui proiect derulat în județul Vaslui.

„Am făcut o nouă achiziție în cadrul GAL Ștefan cel Mare. Este vorba despre un microbuz cu 8 locuri +1, în cadrul unui proiect de incluziune a populației rome din Negrești, județul Vaslui. Proiectul cu finanțare europeană prevede realizarea unui Centru de activități format din 4 containere complet dotate și achiziția unui microbuz 8+1. Proiectul va fi realizat la Parpanița, în cadrul Centrului Social care deja funcționează acolo de ani buni”, susține Cristian Matachi, managerul GAL-ului Ștefan cel Mare.

Ce sunt GAL-urile?

GAL-urile sunt parteneriate de tip public-privat, cu rol important în mediul rural, contribuind la dezvoltarea zonei de pe raza teritoriului de activitate (mai multe comune grupate), având propriile bugete de finanțare a proiectelor. Cele 12 GAL-uri din Iași sunt GAL Codrii Pașcanilor, GAL Iași Sud-Vest, GAL Siret-Moldova, GAL Microregiunea Belcești-Focuri, GAL Stejarul, GAL Stejarii Argintii, GAL Colinele Iașilor, GAL Valea Prutului, GAL Poiana Vlădicăi, GAL Ștefan cel Mare, GAL Dealurile Bohotinului. În ultimii doi ani, în Iași au fost finanțate proiecte în valoare de aproximativ 300.000 de euro în cadrul acestor formațiuni de tip public-privat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`