Prima pagină » Local » Noi focare de COVID-19 la Iași. Mai mulţi angajaţi de la Institutul de Psihiatrie Socola sunt depistaţi pozitivi la infectarea cu coronavirus
Noi focare de COVID-19 la Iași. Mai mulţi angajaţi de la Institutul de Psihiatrie Socola sunt depistaţi pozitivi la infectarea cu coronavirus

Noi focare de COVID-19 la Iași. Mai mulţi angajaţi de la Institutul de Psihiatrie Socola sunt depistaţi pozitivi la infectarea cu coronavirus

21 oct. 2020, 13:56,
George Cristian în Local

Coronavirusul îşi face din ce în ce mai simţită prezenţa şi la Iaşi. Un nou raport emis de DSP Iași arată ca pe teritoriul judeţului sunt mai multe focare de COVID.

Institutul Socola este unul dintre unităţile de stat declarate focar de COVID-19 de către autorităţi. Pe lângă Institut, vorbim şi despre o firmă privată, firma la care sunt 18 persoane depistate pozitive cu COVID-19, dar şi despre Centrul Social din Budăi la care sunt depistate 12 persoane.

Institutul de Psihiatrie Socola este focar de COVID-19

În urma unor testări s-a constatat că la Institutul de Psihiatrie Socola au fost confirmate încă 7 cazuri de salariaţi care sunt pozitivi la Coronavirus. Situaţia din unitatea medicală este sub control. Personalul medical depistat a fost testat şi trimis în izolare domiciliara, semn ca pacienţii sunt în afara oricărui pericol:

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia unui focar Covid-19 în Judeţul Iaşi, astfel:
INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI – Laborator analize medicale – 7 salariaţi
Măsuri:
Personalul depistat pozitiv a fost evaluat medical şi izolat la domiciliu. S-a efectuat dezinfecţia spaţiului.

La o societate comercială din Iași au fost depistaţi pozitivi circa 18 salariaţi. După ce 11 salariaţi au fost depistaţi iniţial, acum vorbim de încă 18 oameni care sunt pozitivi la infectarea cu COVID-19. Autorităţile ieşene au testat persoanele infectate şi i-au trimis în izolare la domiciliu. Secția firmei private afectată de pandemia a fost dezinfectată:

1. SOCIETATE COMERCIALĂ DIN IAŞI (producţie ambalaje) – au fost confirmaţi cu noul coronavirus încă 18 salariaţi.
În cazul focarului din data de 14.10.2020, au fost confirmaţi cu noul coronavirus 11 salariaţi.
Măsuri:
Salariaţii pozitivi s-au adresat pentru evaluare şi au fost izolaţi la domiciliu. Salariaţii contacţi sunt în carantină la domiciliu. S-a efectuat dezinfecţia în secţii.

În încheiere, un alt focar apărut pe raza judeţului Iași este cel de la Centrul de Servicii Sociale din Budăi. Aici au fost confirmaţi 12 beneficiari şi 2 salariaţi.

2. CENTRUL DE SERVICII SOCIALE BUDĂI – au fost confirmaţi incă 12 beneficiari şi 2 salariaţi.
În cazul acestui focar, din data de 05.10.2020, iniţial au fost confirmaţi cu noul coronavirus 49 de persoane (27 beneficiari şi 22 salariaţi).
Măsuri:
Persoanele pozitive au fost evaluate de un medic de familie şi s-a decis izolarea în centru. S-au luat măsurile de prevenire a infecţiei.

Număr record de infectări cu COVID-19 în România

Conform informațiilor date publicării de autoritățile centrale, România a stabilit un nou record al numărului de persoane infectate. Din aceste considerente, autorităţile trag un semnal de alarmă şi îi înseamnă pe oameni să respecte reglementările emise de autorităţi.

Până astăzi, 21 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 191.102 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

137.835 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.848 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de aici. Iașul se menține în topul orașelor afectate de pandemie din România. Conform datelor menționate mai sus, pe raza județului au fost depistați pozitiv un număr de 231 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`