Prima pagină » Local » Noi focare Covid-19, la Iași. Zece persoane, confirmate pozitiv cu noul coronavirus la Institutul de Psihiatrie „Socola” și șase cadre medicale la Spitalul „Sf. Spiridon” – VIDEO
Noi focare Covid-19, la Iași. Zece persoane, confirmate pozitiv cu noul coronavirus la Institutul de Psihiatrie „Socola” și șase cadre medicale la Spitalul „Sf. Spiridon” - VIDEO

Noi focare Covid-19, la Iași. Zece persoane, confirmate pozitiv cu noul coronavirus la Institutul de Psihiatrie „Socola” și șase cadre medicale la Spitalul „Sf. Spiridon” – VIDEO

28 oct. 2020, 13:17,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a transmis detalii cu privire la apariţia a două noi focare Covid-19 în Judetul Iaşi, miercuri, 28 octombrie 2020.

Putem informa cu privire la apariţia a două noi focare Covid-19 în judeţul Iaşi, unul la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iaşi Secţia Îngrijiri Paleative 9 Cronici, unde au fost confirmate 10 cazuri, dintre care 3 cadre medicale şi 7 pacienţi. Desigur pacienţii confirmaţi sunt izolaţi în spital şi monitorizaţi, iar cadrele medicale sunt izolate la domiciliu şi monitorizate de către medicul de familie.

Cel de-al doilea focar ar fi la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi, unde au fost confirmate şase cadre medicale de la Secţia de Chirurgie Plastică. Persoanele confirmate au fost izolate la domiciliu, iar contactii direcţi au primit decizia de carantină. Este o anchetă epidemiologica în curs de desfăşurare.

„INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI – Secţia Îngrijiri Paliative 9 cronici –  10 (3 cadre şi 7 pacienţi)           

Măsuri:

Pacienţii confirmati  sunt izolaţi în spital şi monitorizaţi. Cadrele medicale sunt izolate la domiciliu şi monitorizate de medicii de familie. Anchetă este în desfășurare. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor.

SPITALUL CLINIC DE URGENŢĂ ”SF. SPIRIDON” IAŞI – Secţia Chirurgie  Plastică – 6 cadre medicale

Măsuri:

Persoanele confirmate au fost izolate la domiciliu şi contacţii direcţi au primit decizii de carantină. Anchetă este în desfăşurare”, potrivit DSP Iași.

Actualizarea focarelor existente din județul Iași

Mai putem menţiona cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate în cadrul a patru focare Covid-19 existente, pe raza judeţului Iaşi. Menţionăm Centrul de Servicii Sociale Gulliver, unde au fost confirmate cu noul coronavirus încă 12 persoane, şase salariaţi şi şase beneficiari. Putem spune că iniţial au fost confirmate cu Covid-19, 21 de persoane.

„CENTRUL DE SERVICII SOCIALE GULLIVER IASI – au fost confirmate cu noul coronavirus încă 12 persoane (6 salariaţi şi 6 beneficiari).

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 21 de persoane (15 beneficiari şi 6 salariaţi).

Măsuri:

Beneficiarii pozitivi au fost izolaţi într-o locaţie special destinată. Salariaţii au fost izolaţi la domiciliu”, conform sursei citate.

Un alt focar ar fi la un agent economic din Iaşi unde au fost confirmaţi cu noul coronavirus încă 3 salariaţi.

Menţionăm şi Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Hârlău unde au fost confirmaţi cu noul coronavirus încă 51 de salariaţi. Putem menţiona faptul că iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 26 de persoane, 9 beneficiari şi 17 salariaţi.

„AGENT ECONOMIC DIN IAŞI (producţie ambalaje) – au fost confirmaţi cu noul coronavirus încă 3 salariaţi.

In cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi cu noul coronavirus 29 de salariaţi.

Măsuri:

Au mai fost depistaţi pozitivi 3 salariaţi. Aceştia sunt izolaţi la domiciliu şi anchetele sunt în curs de desfăşurare.

CENTRUL  DE RECUPERARE ŞI REABILITARE NEUROPSIHICI HÂRLĂU – au fost confirmaţi cu noul coronavirus încă 51 de salariaţi.

 În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 26 de persoane (9 beneficiari şi 17 salariaţi).

Măsuri:

La testarea din data de 26 octombrie 2020 a personalului au mai fost depistaţi 51 de angajaţi pozitivi. Aceştia se vor izola la domiciliu unde vor fi monitorizaţi de medicii de familie”, conform sursei citate anterior.

Un alt focar ar mai fi la Spitalul Clinic de Urgenţă de Copii „Sf. Maria” din Iaşi. Aici a fost confirmat cu noul coronavirus încă un cadru medical. Iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 27 de cadre medicale.

„SPITALUL CLINIC DE URGENŢĂ PENTRU COPII ”SFÂNTA MARIA”IAŞI – a fost confirmat cu noul coronavirus încă un cadru medical.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 27 de cadre medicale.

Măsuri:

Izolarea cazului confirmat la domiciliu, dezinfecţia spaţiilor şi reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul echipamentului de protecţie”, potrivit DSP Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *