Prima pagină » Eveniment-Social » Noi evenimente atractive, astăzi, 1 iunie 2021, de Ziua Copilului, la Palatul Culturii din Iași
Noi evenimente atractive, astăzi, 1 iunie 2021, de Ziua Copilului, la Palatul Culturii din Iași

Noi evenimente atractive, astăzi, 1 iunie 2021, de Ziua Copilului, la Palatul Culturii din Iași

01 iun. 2021, 02:00,
BZI.ro, în Eveniment-Social

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași organizează astăzi, 1 iunie 2021, de Ziua Copilului, la Palatul Culturii, noi evenimente atractive. Este vorba despre proiectul cultural-educativ „Portativul tânărului artist”. Acesta va avea loc, de la ora 17:00, în Sala „Ștefan Procopiu”. Pentru a sărbători Ziua Internațională a Copilului, tot astăzi, de la orele 10:00, 13:00 și 15:00, participanții sunt invitați la Atelierele „Jocurile copilăriei”

Muzeul Știintei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” (CMNM) Iași, având ca parteneri Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași și Asociația Crescendo Events, organizează o nouă ediție a proiectului cultural-educativ „Portativul tânărului artist”. Evenimentul are loc astăzi, marți, 1 iunie 2021, ora 17:00, în Sala „Ștefan Procopiu” de la Palatul Culturii, și este dedicat Zilei Internaționale a Copilului. Inițiat în anul 2017 și coordonat de Carmen Zaharia – Danicov, profesor la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”, și dr. ing. Monica Nănescu, șef al Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, proiectul oferă elevilor, studenților și cadrelor didactice din învățământul vocațional ieșean posibilitatea de a performa în spații scenice neconvenționale.

Muzeul devine o adevărată esplanadă culturală, menită a prefigura un interesant spațiu de lansare a tinerelor talente în domeniul muzicii, respectiv al artelor dramatice și coregrafice

Astfel, muzeul devine o adevărată esplanadă culturală, menită a prefigura un interesant spațiu de lansare a tinerelor talente în domeniul muzicii, respectiv al artelor dramatice și coregrafice. Programul acestei ediții cuprinde momente muzical-coregrafice, în interpretarea elevilor de la colegiul Octav Băncilă: Cvartetul de coarde „Quartix” – îndrumător prof. dr. Cătălin Sasu; Giulian Lupu, saxofon – îndrumător prof. Laurențiu Reuț; Ioana Diana Hristache și Alexandra Nicoleta Grigorescu, teatru – îndrumător prof. Erica Moldovan; elevi ai clasei de coregrafie – îndrumător prof. Rodica Fălișteanu. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Participarea se face respectând normele în vigoare la data desfășurării evenimentului.

Atelierele DICE de la Palatul Culturii: „Jocurile copilăriei” 1 iunie – 31 decembrie 2021

Tot astăzi, de Ziua Internațională a Copilului, echipa Atelierelor DICE din cadrul CMNM Iași lansează o nouă serie de activități dedicate celor mici, sub genericul „Jocurile copilăriei”. Adresate copiilor cu vârsta de peste 5 ani și concepute ca o incursiune ludică în istoria telecomunicațiilor, atelierele se vor desfășura în perioada 1 iunie (de astăzi) – 31 decembrie 2021, de marți până vineri, în spațiile Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”.

„Jocurile copilăriei” sunt o întâlnire derulată pe parcursul a 50 de minute, care cuprinde atât vizite ghidate în expozițiile „RetroTehnica” și „Retrospectiva telefoanelor mobile”, cât și o etapă în care copiii confecționează un dispozitiv de comunicare la distanță, pe cât de simplu, pe atât de ingenios, având la dispoziție toate materialele necesare. Biletele costă 10 lei/participant și pot fi achiziționate de la Palatul Culturii. Pentru a sărbători Ziua Internațională a Copilului, astăzi, 1 iunie 2021, de la orele 10:00, 13:00 și 15:00, participanții la atelierele „Jocurile copilăriei” vor beneficia de intrare liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *