Prima pagină » National » Noi detalii privind cazul uciderii doctoriţei stomatolog din Brăila! Decizia șocantă luată de procurori
Noi detalii privind cazul uciderii doctoriţei stomatolog din Brăila! Decizia șocantă luată de procurori

Noi detalii privind cazul uciderii doctoriţei stomatolog din Brăila! Decizia șocantă luată de procurori

10 sept. 2024, 17:20,
în National

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Brăila au informat că, după ce a fost stabilit motivul crimei în care o doctoriță stomatolog din Brăila a fost ucisă în cabinetul său, s-a schimbat încadrarea juridică a faptei. Astfel, s-a renunțat la acuzația inițială de omor calificat cu premeditare, iar Maricel Mihai, principalul suspect aflat în arest, este acum acuzat de omor calificat cu scopul de a facilita sau ascunde o altă infracțiune.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul a pătruns în cabinetul victimei cu intenția de a-i fura telefonul și cardul bancar, fiind înarmat cu un obiect ascuțit, probabil un cuțit, și, în cele din urmă, a comis crima.

În plus, anchetatorii au dispus extinderea urmăririi penale împotriva lui Maricel Mihai pentru tâlhărie calificată, efectuarea de operațiuni financiare frauduloase și acces ilegal la un sistem informatic, conform Antena 3 CNN.

Cazul uciderii doctoriţei stomatolog din Brăila

Se precizează că, la data de 16 iulie 2024, inculpatul a intrat ilegal în cabinetul stomatologic, înarmat cu un obiect tăietor-înțepător, comițând o tâlhărie agravată prin violență extremă și furtul telefonului și cardului bancar al victimei, pe care l-a folosit ulterior pentru retrageri de numerar de la diverse bancomate.

Prin decizia din 13 august 2024 a judecătorului de la Tribunalul Brăila, s-a aprobat prelungirea arestului preventiv pentru Maricel Mihai cu încă 30 de zile, până la 18 septembrie 2024.

„În fapt, s-a reţinut că inculpatul M.M a comis, la data de 16.07.2024, infracţiunea de omor calificat în varianta agravată pentru a înlesni sau a ascunde săvârşirea altei infracţiuni, când inculpatul a pătruns, fără drept, în cabinetul victimei, înarmat cu un obiect tăietor-înţepător (posibil cuţit), a comis infracţiunea de tâlhărie calificată, în variantele agravatelor prin folosirea unei arme ori substanţe explozive, narcotice sau paralizante şi prin violare de domiciliu sau sediu profesional, sustrăgând victimei, prin violenţă extremă, telefonul mobil, precum şi cardul bancar, pe care l-a folosit la bancomatele altor bănci, efectuând operaţiuni de retragere în numerar”, susțin procurorii.

Procurorii au subliniat că investigațiile continuă, urmând a fi administrate toate probele relevante, cu respectarea drepturilor fundamentale ale procesului penal.

Doctorița stomatolog Marina Gavril a fost găsită decedată în cabinetul său din Brăila, pe 16 iulie, având multiple răni provocate prin înjunghiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *