Prima pagină » Actualitate » Noi detalii privind ancheta morților de la Spitalul ”Sfântul Pantelimon”! Iubitul „doamnei cu coasa” a încercat să se sinucidă
Noi detalii privind ancheta morților de la Spitalul ”Sfântul Pantelimon”! Iubitul

Noi detalii privind ancheta morților de la Spitalul ”Sfântul Pantelimon”! Iubitul „doamnei cu coasa” a încercat să se sinucidă

16 aug. 2024, 19:20,
în Actualitate

Partenerul Mariei Miron, una dintre cele două doctorițe arestate în cazul deceselor suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon din București, a fost găsit vineri, 16 august, într-o stare critică într-o toaletă publică din Brașov, potrivit gândul.ro.

Iubitul acesteia, Cristian Laurențiu Pleșa, care este și el medic ATI, a fost descoperit inconștient într-o toaletă publică din Piața Sfântul Ioan, Brașov, de către o persoană care a alertat imediat autoritățile prin 112. Lângă Pleșa se aflau mai multe fiole cu un medicament hipnotic și sedativ puternic, conform sursei citate.

Medicul a fost transportat de urgență la Spitalul Județean din Brașov, unde se află într-o stare gravă.

Numele lui Pleșa a apărut în dosarul de arestare preventivă întocmit de procurori împotriva celor două doctorițe de la Spitalul Sf. Pantelimon, unde a fost interceptat discutând cu iubita sa, Maria Miron, cunoscută de colegi drept „Doamna cu coasa”.

morților de la Spitalul ”Sfântul Pantelimon”

Spitalul Pantelimon nu va mai prelua urgențe de chirurgie cardiovasculară

Marți, 13 august, șefa Secției ATI de la Spitalul Pantelimon, Florina Pompilian, a fost audiată timp de aproape șase ore de către Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei, în legătură cu acuzațiile conform cărora cele două doctorițe ar fi provocat moartea unui pacient prin reducerea intenționată a dozei de noradrenalină, esențială pentru menținerea tensiunii arteriale.

În urma acestor evenimente, Spitalul Pantelimon din Capitală a anunțat că nu va mai prelua urgențe de chirurgie cardiovasculară, aceste cazuri fiind redirecționate către Spitalul Clinic de Urgență „Profesor Doctor Agrippa Ionescu”, conform unui ordin emis de Ministerul Sănătății.

Reprezentanții Spitalului Sfântul Pantelimon au clarificat că unitatea își va continua activitatea conform planificării și capacității disponibile, iar în caz de necesitate, vor prelua pacienți. Totodată, personalul medical de la Spitalul Floreasca a reafirmat angajamentul față de misiunea lor, asigurând că își desfășoară activitatea într-un cadru bine organizat și coordonat, respectând directivele Ministerului Sănătății și colaborând îndeaproape cu alte unități sanitare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *