Prima pagină » Local » Noi detalii în legătură cu accidentul grav de la Uricani! Starea unui pacient este gravă fiind internat la Terapie Intensivă – EXCLUSIV/FOTO

Noi detalii în legătură cu accidentul grav de la Uricani! Starea unui pacient este gravă fiind internat la Terapie Intensivă – EXCLUSIV/FOTO

03 iun. 2021, 07:43,
George Cristian în Local

În cursul serii de miercuri, 3 iunie 2021, în zona Uricani a avut loc un accident rutier grav soldat cu rănirea a patru persoane dintre care una este în stare gravă la spital. Vorbim despre o femeie în vârstă de 31 de ani din Republica Moldova care este intubată şi ventilată mecanic.

La accidentul rutier s-au deplasat mai multe maşini ale SMURD, inclusiv echipaje de descarcerare dar şi de prim ajutor. Traficul în zonă s-a desfăşurat cu mari dificultăţi.

Care este starea pacientei grav rănite în accidentul de la Uricani

Conform prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași menţionează faptul că pacientă în vârstă de 31 de ani din Republica Moldova se află intubată şi este ventilată mecanic. Pacienta este în şoc hemoragic cu un traumatism cranio cerebral. Aceasta este stabilă şi se află internată la secţia de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iași.

Din accidentu lde la Uricani, pacienta în vârstă de 31 de ani din Republica Moldova este intubată şi ventilată mecanic. Aceasta a suferit un şoc hemoragic cu un traumatism cranio cerebral şi un traumatism toraco-abdominal dar şi un pneumotorax bilateral și hemoperitoneu. Aceasta are o laceraţie splenică şi a intrat în sala de chirurghie împreună cu o echipă mixtă, de chirurgie generală dar şi de chirurgie toracică. În aceste momente este stabilă după splenectomie și drenaj toracic. Pacienta se află internată, momentan, la Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Sf. Spiridon a conchis prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași.

Ce s-a întâmplat la Uricani

În cursul serii de 2 iunie în zona Uricani din Iași a avut loc un accident grav. Vorbim despre faptul că două mașini au intrat în coliziune rezultând rănirea a 4 persoane. Dintre persoanele rănit, una dintre ele era inconștientă.

Conform declarațiilor unui martor, se pare că în autoturismului marca Nissan Micra se aflau două tinere. Șoferița se deplasa cu viteza. Din acest motiv, dar și din cauza carosabilului umed, tânăra a pierdut controlul volanului. Șoferul care se afla la volanul celuilalt automobil marca BMW nu a putut evita coliziunea, izbindu-se în plin în Nissan. Airbag-urile nu s-au declașat în Micra.

„Aveau viteză foarte mare. Au depășit pe cineva. Aici și-au pierdut controlul volanului. Eu am frânat dar le-am luat în plin. Am înteles că erau două persoane în mașină. Eu sunt bine. Soția s-a lovit. Din câte am înțeles, una din fetele din cealaltă mașină este destul de grav. Nu știu exact. Am pus frână.. Nu puteam intra pe contrasens”, a declarat conducătorul auto care se afla în BMW.

De altfel, în ultimele zile, pe raza județului Iași au avut loc numeroase accidente rutiere soldate cu mai mulți răniți. Ultimul accident grav s-a produs în zona Gară din municipiul Iași unde un șofer teribilist a accidentat mai multe mașini într-o cursă nebunească întinsă pe zeci de kilometri. Șoferul care, conform rezultatelor analizelor, nu a consumat droguri, a lovit peste 8 mașini și a fost imobilizat de mai multe persoane, persoane care îl urmăreau de mai mulți kilometri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
31 august 2024
31 august 2024