Prima pagină » Actualitate » Noi detalii în cazul fostului procuror-șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu. Agenții au înregistrat cu telefonul propriu imaginile pentru protecția lor personală
Noi detalii în cazul fostului procuror-șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu. Agenții au înregistrat cu telefonul propriu imaginile pentru protecția lor personală

Noi detalii în cazul fostului procuror-șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu. Agenții au înregistrat cu telefonul propriu imaginile pentru protecția lor personală

08 mai 2023, 18:54, 5 ,
în Actualitate

Apar noi detalii cu privire la comportamentul fostului procuror-șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, care a fost oprit de polițiștii din Iași pentru un control de rutină.

Reamintim că fostul șef DIICOT a avut un dialog în contradictoriu cu polițiștii care l-au oprit în județul Iași pentru un control de rutină, potrivit unei filmări.

Polițiștii au decis să se protejeze

Se pare că nu este prima dată când agenții de la Secția Poliție Rurală nr. 1 s-ar fi întâlnit cu astfel de șoferi care, la vederea uniformelor, ar fi început să facă scandal și ar fi invocat funcțiile deținute, potrivit STIRIPESURSE.RO.

Pentru a se proteja, de o bună perioadă de timp, polițiștii au început  să înregistreze cu telefoanele mobile personale discuțiile pe care le au cu șoferii, așa cum s-a întâmplat și în noaptea în care agenții au dat peste Daniel Horodniceanu.

Agentul care a filmat discuția cu Daniel Horodniceanu a deschis camera video și a pus telefonul în buzunarul de la piept, astfel încât să poată surprinde cât mai multe imagini, iar sunetul să fie de o bună calitate.

Agenții, cercetați de ofițerii de la Control Intern

După ce fostul procuror-șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, s-a arătat extrem de deranjat că a fost oprit, imaginile video au ajuns pe grupul intern de Whatsapp al Poliției Locale, iar de acolo înregistrarea a fost distribuită pe mai multe grupuri, pe parcursul zilei de sâmbătă, și a ajuns la conducerea unui sindicat al polițiștilor. Ulterior, imaginile au ajuns în mass-media.

De asemenea, după ce imaginile au fost făcute publice, agenții care l-au oprit pe fostul șef al DIICOT au fost chemați de superiori să explice ce s-a întâmplat. Acest lucru în contextul în care șefii IPJ nu au raportat incidentul la IGPR.

În fața ofițerilor de la Control Intern, agenții au recunoscut că au înregistrat cu telefonul propriu imaginile pentru protecția lor personală.

Comentarii
  • Bravo baieti. Iesiti in presa si spuneti tot si despre alte cazuri daca veti fi sanctionati pt neispravitul asta. Gatlane lasa politistii in pace. Afara cu interopul DIIcOT Apropo, faptul ca minte a e sful DIICOT n-are relevanta pt ministru justitiei?

  • Ce tupeu politistii sunt anchetati ,si d-lprocuror este inca in fuctie .Nu degeaba suntem gunoaile Europei si suntem aratati cu degetul peste tot.

  • Polií;tii l-au oprit pt c[ i-a dep[;it ;i masina poliíei mergea cu 70 km/h nu cum se spune la TV ;i prin pres[ c[ l-au oprit pt c[ nu a semnalizat. Ar fi trebuit s[-l pun[ ;i s[ sufle ]n etilotest ca orice ;ofer dar c\nd ;i-au dat seama cu ce element au de a face i-au dat avertisment… oricum magistraíi sunt supracet[éni, ei au o munc[ f[r[ r[spundere, pot face orice pt c[ pe ei nu-i atinge legea, legea este pt noi, pro;tii care pl[tim taxe ;i ipozite ca s[ aib[ ei salarii uria;e ;i pensii speciale ;i pt ca ei s[ poat[ dispune de soarta noastr[ dup[ bunu plac.
    Horodniceanu este un ling[u securist jegos cu studii la fabrica de diplome M.Kogalniceanu, nu are INM-ul adic[ inst national de magistratur[ dar este mare scul[ peste procurori care au ajuns pe merit ;i prin munc[ ]n funcíe.

  • Daca este sa vb din pct de vedere legal nu ai voie sa filmezi pe cineva fara sa il anunti conform GDPR, risc amenda

  • Aha. Inseamna ca politistii stiau cine este, inainte de a-l opri. De unde stiau ce va iesi, de au activat inregistratea? Ceva nu sebinvarte rotund…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *