Prima pagină » National » Noi detalii în cazul celor două turiste ucise de rechin în Egipt! Femeile ar fi fost atacate de același exemplar

Noi detalii în cazul celor două turiste ucise de rechin în Egipt! Femeile ar fi fost atacate de același exemplar

13 iul. 2022, 12:20, 18 ,
în National

Anchetatorii au aflat ce stă la baza dublei tragedii din staţiunea Sahl Hashish, Egipt. Se pare că ar fi vorba de sezonul de reproducere, întrucât rechinii se aflau în căutare de hrană şi înotau în ape puţin adânci, a concluzionat o comisie de anchetă egipteană, informează marţi EFE, citat de Agerpres.

Noi detalii în cazul celor două turiste ucise de rechin în Egipt!

Conform unui raport de opt pagini transmis de comisia de specialişti de la protectoratul Mării Roşii şi de la Asociaţia de Conservare şi Protecţie a Mediului din Hurghada, „un singur exemplar de rechin tigru” a fost inițiatorul celor două atacuri fatale din data de 1 iulie, „date fiind urmele de muşcătură de pe corpurile victimelor, care făceau snorkeling”, a transmis cotidianul oficial egiptean Al Ahram.

Aceeași comisie a atribuit atacurile „prezenţei rechinului în ape puţin adânci, dat fiind că este sezonul de reproducere şi de depunere a ouălor, care începe de la jumătatea lunii aprilie şi se încheie la sfârşitul lunii iulie” şi a menționat că „motivul din spatele atacului a fost cel mai probabil hrana”.

Roxana Donisan a fost prima atacată de rechin

Conform textului transmis de experţi, Roxana Donisan, o româncă în vârstă de 44 de ani, a fost atacată prima, în staţiunea Sahl Hashish, din Hurghada, cu toate că întâia victimă descoperită a fost o altă turistă, de origine austriacă. Mai apoi, Amr Hanafy, guvernatorul Mării Roşii, a interzis toate activităţile de natură nautică în perimetrul atacurilor, fără a menționa când anume vor fi reluate acestea.

De asemenea, în raportul său, comisia a precizat o serie de motive pentru atacurile rechinilor în Marea Roşie: pescuitul excesiv în Marea Roşie, folosirea excesivă a locurilor pentru scufundări şi snorkeling, oameni care dau de mâncare peştilor, animale care caută noi locuri pentru a se hrăni, ajungând în zonele de ţărm şi în locuri cu apă puţin adâncă.

Comisia a prezentat şi o listă de recomandări care ar urma să fie puse în aplicare pe termen scurt şi lung. Pe termen scurt, comitetul a recomandat monitorizarea zonei unde au avut loc atacurile, stoparea imediată a pescuitului recreativ şi desfăşurarea activităţilor de snorkeling doar sub supravegherea unor ghizi atestaţi.

Pe termen lung, comisia a recomandat introducerea unui program exhaustiv de gestionare a zonelor de scufundări şi snorkeling pentru a-i proteja pe scufundători şi viaţa marină. Comisia a mai recomandat reglementarea pescuitului în Marea Roşie, între care suspendarea pescuitului comercial şi recreativ de la jumătatea lunii aprilie şi până la sfârşitul lunii iulie.

Atacurile rechinilor au fost relativ rare în regiunea de coastă a Mării Roşii

În ultimii ani, atacurile rechinilor au fost relativ rare în regiunea de coastă a Mării Roşii, notează Al Ahram. În 2020, un băiat din Ucraina şi-a pierdut o mână, iar un ghid egiptean a rămas fără un picior în urma unui atac de acest tip. În 2018, un rechin a ucis un turist ceh în apropierea unei plaje de la Marea Roşie.

Un turist german şi-a pierdut viaţa în 2015, într-un atac similar. În 2010, mai multe atacuri ale rechinilor s-au soldat cu moartea unui turist european şi cu mutilarea altor câţiva în largul staţiunii Sharm El-Sheikh din Peninsula Sinai.

Zona în care s-a produs atacul este un loc predilect pentru scafandrii din întreaga lume datorită apelor sale calde şi transparente, pline de viaţă acvatică.

Turismul joacă un rol major în economia Egiptului, iar Marea Roşie este un punct de atracţie pentru mii de turişti, în marea lor majoritate provenind din Rusia şi din ţări est-europene.

Comentarii
  • nu apare gestul facut de turiste in anunt

  • Rechinii sunt mamifere,nasc pui vii!
    Nu depun…oua!

  • Balenele si delfinii sunt mamifere! Rechinii, nu! Rechinii sunt printre cele mai vechi specii de pesti din oceanele planetei! NU sunt mamifere!

  • Rechinul Mako este ovovivipar cu canibalism intrauterin. Dezvoltă intrauterin, fără a exista placentă ca la mamifere, de la 2 la 21 de embrioni care măsoară 60 cm la naștere. „Gestația” durează doi ani. Așadar, deși „naște”, nu este mamifer ci peşte, dar nici nu depune ouă (icre!).

  • Nu se intelege prea bine un lucru. Nu e vorba că rechinul ar fi în sezonul de reproducere şi ar depune ouă, ci că în această perioadă e sezonul de reproducere şi depunere a ouălor pentru pesti, rechinul ajungând în ape puţin adânci după hrană.

  • Când scrieți un articol, documentați-vă. E o problema de respect pentru cititorii. Rechinul tigru NU DEPUNE OUA !!!. Ar fi interesant daca ar fi si semnat articolul. Autorul sa-și asume conținutul. Altfel….

  • pentru Anonim: rechinii sunt pesti,nu mamifere,nu confunda cu delfinii sau balenele.Desigur,nasc pui vii, dar totusi sunt pesti.

  • cred ca femeile erau la ciclu

  • Mamiferele își hrănesc puii cu lapte din glandele mamare (de unde numele de mamifere) și au sânge cald!!!…..Unde au rechinii țâțele???

  • Omul a năvălit peste tot. A cotropit tot. Fauna si flora au distrus-o pe unde au călcat. In schimb se alarmează când un om păteste ceva. Este o tragedie într-adevăr. Dar când o sa ne oprim in a mai da năvală in habitatul bietelor animale ca mai apoi sa avem tupeul sa ne victimizăm? Repet: este o tragedie careia îi putem cădea victimă oricare dintre noi. Dar singurii vinovați rămân oamenii si atât.

  • Prostii depun oua! Multe, tare…

  • Camelia Lengel

    Numai dezinformări, documentați-vă, înainte de a scrie un articol, este jenant, sa scrie-ți, ca rechinul depune oua, șut chestii, pe care, de fapt L-e în e-ți la școală, sau dacă nu cites-ti, ce încredere, sa mai avem în aceste articole.

  • Cine nu a înțeles că titlurile șoc de fapt sunt capacul pe care-l dai la o parte și cazi în fosa cu reclame, nu știe cum să selecteze ceea ce vrea sa afle.
    Cât despre agaricii ăștia care au dreptul să scrie toate prostiile in spațiul public, ar trebui filtrați de jurnaliști consacrați, câți or mai exista. Dacă se vrea…

  • Cine nu a înțeles că titlurile șoc de fapt sunt capacul pe care-l dai la o parte și cazi în fosa cu reclame, nu știe cum să selecteze ceea ce vrea sa afle.
    Cât despre agaricii ăștia care au dreptul să scrie toate prostiile in spațiul public, ar trebui filtrați de jurnaliști consacrați, câți or mai exista. Dacă se vrea…

  • Titlul s a abatut de la continut, sau invers

  • Fiecare cu părerea lui. Mă întreb de ce după atacul rechinului cele două femei au rămas întregi? Se spune că rechinul umbla după mâncare, în cazurile precedente victimele rămâneau fără o parte din corp?!?! Dubioasă treay!
    Cât despre titlul care anunță pompos un eveniment cu dezvăluirie… conținutul nu spune nimic din promisiunea titlului?!?! Așa o fi și în comportamentul de persoană fizică?!?! Tot dubios!

  • În ce limbă scrieți dvs, cu atâtea greșeli gramaticale!?

  • Pentru limba romana apasati tasta 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *