Prima pagină » National » Noi detalii despre „Șacalul”, autorul crimelor în serie de la Constanța. Bărbatul îşi alegea victimele de pe un site de servicii sexuale
Noi detalii despre

Noi detalii despre „Șacalul”, autorul crimelor în serie de la Constanța. Bărbatul îşi alegea victimele de pe un site de servicii sexuale

13 sept. 2024, 14:20,
în National

Apar noi detalii despre principalul suspect în cazul crimelor din Constanța, Niculae Mitrea, cunoscut și sub numele de „Șacalul”. În septembrie, în timp ce era urmărit de poliție, acesta a provocat un accident rutier, conducând mașina celei de-a doua victime. La momentul respectiv, Mitrea se afla sub control judiciar, după ce fusese condamnat pentru infracțiuni rutiere.

Conform surselor judiciare, accidentul a avut loc pe 3 septembrie, la ora 2:45, în contextul în care suspectul era urmărit de un echipaj de poliție pentru încălcarea regulilor de circulație. Deși polițiștii i-au solicitat să oprească, Mitrea a ignorat semnalele și a fugit. Din cauza vitezei mari, acesta a pierdut controlul mașinii, răsturnându-se.

Câteva ore mai târziu, la 10:15, a fost raportată dispariția celei de-a doua victime la Inspectoratul de Poliție Timiș, după ce accidentul rutier deja avusese loc. În acel moment, suspectul, grav rănit, era internat în spital, sub supraveghere medicală. La momentul accidentului, testele pentru alcool și droguri au fost negative.

Pe 14 iunie 2024, printr-o decizie a Judecătoriei Tulcea, confirmată ulterior în luna iulie, Mitrea a fost plasat sub control judiciar până la 29 septembrie 2024, în urma acuzațiilor de infracțiuni la regimul rutier.

Controlul judiciar

Conform surselor media, controlul judiciar nu implică monitorizare constantă, ci presupune doar respectarea unor obligații impuse de instanță. Printre acestea se numără:

  • Prezentarea la organele de poliție sau în fața instanței ori de câte ori este solicitat;
  • Informarea autorităților în cazul schimbării domiciliului;
  •  Prezentarea la Biroul de Supravegheri Judiciare conform programului;
  •  Interdicția de a părăsi țara fără permisiune;
  •  Oferirea de informații despre sursele de venit;
  •  Interdicția de a conduce vehicule ce necesită permis de conducere.

În perioada controlului judiciar, suspectul s-a prezentat la postul de poliție din localitatea de domiciliu de 12 ori, ultima dată pe 27 august 2024. Următoarea sa obligație era să se prezinte pe 6 septembrie 2024, dar a informat poliția că nu poate face acest lucru deoarece se afla internat în spital după accidentul rutier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
15 octombrie 2024
15 octombrie 2024