Prima pagină » Local » Noi detalii despre Autostrada Unirii – A8. S-a ajuns la lotul montan, care va avea 7 tuneluri

Noi detalii despre Autostrada Unirii – A8. S-a ajuns la lotul montan, care va avea 7 tuneluri

09 mai 2024, 14:15, 3 ,
în Local

Autostrada Unirii – A8 care va lega Moldova de Transilvania prinde contur. Al doilea tronson care va lega Transilvania de Moldova și de Republica Moldova a fost scos la licitația de proiectare și execuție.

Este primul lot montan din A8 scos la licitație. Va avea 7 tuneluri, iar cel mai lung pod va avea o lungime de peste 400 de metri.

Autostrada Unirii prinde contur. S-a semnat pentru proiectarea și execuția Lotul 2, zona montană

Irinel Ionel Scriosteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat că s-a semnat deja și pentru Lotul II, zona montană, a autostrăzii și oferă și detalii tehnice deosebite la acest lot.

”A fost publicată în #SEAP documentația de atribuire a contractului de proiectare și execuție aferent celui de-al doilea lot din Secțiunea Montană II: Miercurea Nirajului – Lechin a Autostrăzii Unirii A8, respectiv Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Lechin).

Contractul prevede proiectarea și execuția a:
-19,3 km lungime traseu

-7 tuneluri

-46 poduri, pasaje și viaducte, cel mai lung viaduct având o lungime de 428 metri

Termenul de depunere al ofertelor pentru acest lot este 25.06.2024

Valoarea estimată a contractului este de 3,8 miliarde lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile, din cadrul Programului Transport 2021 – 2027. Durata contractului va fi de 48 luni, din care 12 luni pentru etapa de proiectare și 36 luni pentru etapa de execuție.

Acesta este cel de-al doilea lot aferent acestei secțiuni scos la licitație, după ce, la început lunii trecute, a fost publicat anunțul de licitație publică pentru primul lot, respectiv Miercurea Nirajului – Sărățeni.

Termenul de depunere al ofertelor pentru acest prim lot este 22.05.2024

Anunțul pentru primul lot prevede execuția a 23,4 km lungime traseu (din care 1,07 km tunel) în termen de 30 luni, iar valoarea estimată a contractului finanțat tot din fonduri europene este cuprinsă între 3,35 – 3,95 miliarde lei.

Traseul autostrăzii aferent acestei secțiuni se desfășoară pe raza județelor Mureș, Harghita și Neamț, iar unitățile administrativ-teritoriale tranzitate sunt:
Miercurea Nirajului, Măgherani, Chibed, Sovata, Sărățeni, Praid, Joseni, Lăzarea, Ditrău, Tulghes, Grințieș, Ceahlău, Poiana Teiului, Pipirig, Vânători-Neamț.”, anunță oficialul pe pagina sa de Facebook.

Comentarii
  • Jos PDS-PNL!

    Tot la Tg. Mureș este prioritatea, Iașul iarăși la coadă că doar are drumuri până la Pașcani, nu?
    Politicienii courului care nu au făcut nimic pentru Iași.

  • Nu se vrea Autostrada A8 !

    Tocmai a fost respins studiul de fezabilitate pe porțiunea spre Iași pentru că a fost făcut prost.

  • Cum dracu sa se faca ceva la noi cand sunt numai penali in neamt si iasi, il ai pe arsene penalul fugit in italea, alexe tablagiul si chirica sunt mai ocupati de dosarele lor penale decat de oameni. Sa putreziti in puscarie haimanelelor si sa dispara partidul penalilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
07 septembrie 2024
07 septembrie 2024