Prima pagină » Actualitate » Noi detalii despre adolescentul fără permis care a lovit mortal un băiețel în Pantelimon
Noi detalii despre adolescentul fără permis care a lovit mortal un băiețel în Pantelimon

Noi detalii despre adolescentul fără permis care a lovit mortal un băiețel în Pantelimon

05 oct. 2024, 14:20,
Redacția BZI în Actualitate

Potrivit raportului toxicologic, adolescentul fără permis care a lovit mortal un băiețel și a lăsat-o infirmă pe sora acestuia era drogat cu canabis. Este vorba despre accidentul produs în luna iulie în Parcul Pantelimon din Capitală.
Făptașul a fost inițial acuzat de ucidere din culpă, însă anchetatorii au schimbat încadrarea, având în vedere gravitatea situației.

Astfel se complică ancheta accidentului tragic de la Pantelimon, adolescentul vinovat de tragedie urmând să se aleagă cu o nouă acuzație, și anume, conducere sub influența substanțelor interzise.

Raportul toxicologic arată că băiatul era sub influența canabisului

Potrivit unor surse citate de Antena 3 CNN, raportul toxicologic arată că băiatul era sub influența canabisului în momentul în care s-a urcat la volan.Gestul său necugetat a avut drept consecințe moartea unui minor de nouă ani și accidentarea gravă a sorei lui. Fetița a fost adusă în stare gravă la spital, iar medicii au luat o decizie drastică, aceea de a-i amputa piciorul, pentru a-i salveze viața.

Adolescentul nu avea permis de conducere în momentul în care a pus mâna pe volan și, în plus, inhala un gaz cu efecte halucinogene, aflându-se, de asemenea, în video call pe telefon.

La toate aceste circumstanțe agravante se adaugă și faptul că, în mod evident, făptașul nu avea abilități de șofer.

Procurorii au luat decizia schimbării încadrării juridice

În aceste condiții, procurorii au luat decizia schimbării încadrării juridice inițiale, din ucidere din culpă în omor și vătămare corporală, precizează sursa citată.

Accidentul a avut loc în 28 iulie, în jurul orei 19.30, în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon. Un autoturism a lovit doi copii – un băiat de 9 ani şi o fetiţă de 7 ani, fraţi, iar şoferul a abandonat maşina şi a fugit. Băiatul a murit pe loc, fata fiind transportată la spital. Şoferul a fost prins după câteva ore, fiind un adolescent de 16 ani, fără permis de conducere. Ulterior, a fost identificat şi un tânăr de 19 ani, cu permis de conducere, dar care, au stabilit procurorii, era doar pasager în autoturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`