Prima pagină » Local » Noi detalii cu privire la organizarea și desfășurarea celor mai importante turnee de tenis din România, care se vor desfășura la Iași – LIVE VIDEO, UPDATE
Noi detalii cu privire la organizarea și desfășurarea celor mai importante turnee de tenis din România, care se vor desfășura la Iași - LIVE VIDEO, UPDATE

Noi detalii cu privire la organizarea și desfășurarea celor mai importante turnee de tenis din România, care se vor desfășura la Iași – LIVE VIDEO, UPDATE

10 mai 2023, 12:21,
în Local

În sala mare a Palatului Rosnovanu, are loc astăzi, 10 mai 2023, conferința de presă privind prezentarea detaliilor despre cele mai importante turnee de tenis din România. Acestea vor avea loc la Baza Sportivă Ciric din Iași, în perioada 10 – 20 iulie.

La conferința de presă vor participa, alături de organizatorii celor două turnee – Maria Tudor, Gabriel Iftimoaie și Andrei Oriță, Mihai Chrica, primarul Municipiului Iași, Nicoleta Grăjdeanu, director Zonal Retail BCR, Daniel Dobre, director BCR Iași Open și Andrei Pavel, director Concord Iași Open.

UPDATE: Ședința a început!

Mihai Chirica, primarul Iașului:

„Ne mândrim cu faptul că Iaşul devine în luna iulie capitala tenisului. Iaşul a atras atenţia prin campioni, veniţi deja cu titulatura aceasta, dat şi care au dobândit-o după turneul de la Iaşi. Mulţumesc tuturor celor implicaţi pentru promovarea oraşului, aceste turnee sunt un prilej perfect pentru oamenii care doresc să viziteze oraşul, pe lângă competiţia propriu-zisă. Să nu uităm de voluntarii care au stat pe parcursul turneelor de anul trecut, a fost un spectacol, nu doar o întrecere sportivă. Voluntarii şi-au găsit locul, la acest eveniment, unde au stat pe tot parcursul turneului la dispoziţia tuturor. O salutăm pe Ana Maria Bogdan şi o așteptăm la Iaşi să vină să îşi apere titlul”.

Andrei Oriță, Concord Service Center?:

„Una din valorile comunicate este transparența. În această ediţie ne dorim să putem face publice anumite informaţii, tocmai pentru a avea o bună imagine a impactului organizării celor două turnee. Putem să spune că bugetul de organizare pentru cele două turnee este de aproximativ 870.000 de euro. Încercăm anul acesta să facem un format de 2 săptămâni. Practic ne dorim să avem o stabilitate a bugetului, niciunul din parteneri nu este responsabil de mai mult de 25% din buget. O implicare medie a publicului a unui astfel de turneu din punct de vedere al spectatorilor este de 20%, la noi ne-am propus un target de 7% pentru anul acesta. Noi încercăm să facem un pic în premieră, să punem totul în cifre, şi care sunt foloasele acestei investiţii. Ne dorim să obţinem neutralitatea amprentei de carbon la acest turneu. Noi am început acest proiect din zona de concept ecologic din 2020. Dăm în folosinţă un mic parc energetic care va furniza energia necesară pentru desfăşurarea turneelor. Practic există o anumită componentă a turneului care este poluantă, ne dorim să plantăm copaci pentru a contracara efectele nocive. Analizăm performanţele tinerilor sportivi, cei sub 23 de ani, avem o generaţie la băieţi care stă bine, avem un tânăr de 20 de ani care a ajuns top 200. Ne dorim să le fim alături, să simtă că au un partener care se gândeşte la ei”.

Andrei Pavel, director de turneu Concord Iaşi Open:

„Toate informaţiile le aveţi, sunt onorat să fiu pentru al treilea an director de turneu. Eu vă aştept cu drag. Sper să avem un turneu puternic, iar unul din băieţii noştri să ajungă campioni cum a ieşit anul trecut Ana Bogdan şi vă aşteptam în număr cât mai mare în tribune”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *