Prima pagină » Local » Noi controale în trafic. Polițiștii ieșeni au deschis mai multe dosare penale pe numele șoferilor care au fost prinși încălcând legea
Noi controale în trafic. Polițiștii ieșeni au deschis mai multe dosare penale pe numele șoferilor care au fost prinși încălcând legea

Noi controale în trafic. Polițiștii ieșeni au deschis mai multe dosare penale pe numele șoferilor care au fost prinși încălcând legea

19 oct. 2023, 02:00,
Lucian SAVA, în Local

Polițiștii ieșeni au deschis mai multe dosare penale. Zici de șoferi au fost trași pe dreapta și supuși unor controale amănunțite

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au organizat şi executat o acțiune, pe raza municipiului, pentru combaterea accidentelor produse pe fondul nerespectării normelor referitoare la prioritatea de trecere a vehiculelor.

Au fost legitimate 71 de persoane, au fost aplicate 90 de sancțiuni contravenționale, dintre care 7 pentru neacordare prioritate vehicule, 4 pentru neacordare prioritate pietoni, iar 79 pentru alte abateri. Valoarea totală a acestora este de 28.295 de lei. Au fost reținute 14 permise de conducere, dintre care 7 pentru neacordare prioritate vehicule, 4 pentru neacordare prioritate pietoni, iar 3 pentru alte abateri .

A fost retras un certificat de înmatriculare. De exemplu, la data de 17 octombrie a.c., în cadrul unei acțiuni, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au oprit pentru control un auto condus de un bărbat de 39 de ani, ce se deplasa în municipiul Iași. În urma verificărilor efectuate în baza de date a rezultat faptul că acesta nu ar deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Noi controale în trafic

Zilele trecute, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au oprit pentru control un auto condus de un bărbat în vârstă de 60 de ani în municipiu. Întrucât șoferul autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Cert este că au fost organizate 3 acţiuni şi s-a intervenit la 158 de evenimente, dintre care 150 au fost sesizate prin 112. În urma activităţilor au fost aplicate 306 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 160.360 de lei, și au fost constatate 34 de infracțiuni. Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale poliţiei ieşene.

Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie. Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 23 de permise de conducere și retrase 7 certificate de înmatriculare. Oamenii legii vor desfășura noi controale în trafic și în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *