Prima pagină » Eveniment-Social » Noi controale în trafic, la Iași. Polițiștii au împărțit amenzi șoferilor și pietonilor care nu au respectat legea
Noi controale în trafic, la Iași. Polițiștii au împărțit amenzi șoferilor și pietonilor care nu au respectat legea

Noi controale în trafic, la Iași. Polițiștii au împărțit amenzi șoferilor și pietonilor care nu au respectat legea

16 aug. 2021, 02:00,
Dragos Savin în Eveniment-Social

Polițiștii din Iași au desfășurat mai multe controale pentru a vedea dacă șoferii și pietonii respectă regulile de circulație. Astfel, polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație. Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 13 permise de conducere și au fost retrase trei certificate de înmatriculare

Polițiștii au acționat în județul Iași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Au fost organizate 23 de acțiuni și s-a intervenit la 87 de evenimente, dintre care 85 au fost sesizate prin 112. În urma activităților au fost sesizate 39 de infracțiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 223 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 37.755 de lei. Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale Poliției ieșene. Astfel, polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație.

Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 13 permise de conducere și au fost retrase trei certificate de înmatriculare. De exemplu, agenții din cadrul Secției V de Poliție Rurală Răducăneni au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani. Întrucât mirosea a alcool, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Șofer prins băut la volan, în urma unui accident rutier fără victime

Agenții din cadrul Postului de Poliție Belcești fac cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Pe 6 august 2021, un bărbat de 53 de ani ar fi condus un autoturism în comuna Belcești, fiind sub influența alcoolului, și ar fi fost implicat într-o tamponare. În urma testării bărbatului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, în noaptea de 6 spre 7 august 2021, agenții din cadrul Secției II de Poliție au prins un tânăr de 24 de ani în timp ce conducea un autoturism, având suspendat dreptul de a conduce. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis.

Un alt bărbat a fost prins fără permis în aceeași zi. Agenții din cadrul Secției I de Poliție au prins recent un tânăr de 23 de ani în timp ce conducea un autoturism, având suspendat dreptul de a șofa. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis. De asemenea, agenții din cadrul Secției IX de Poliție Rurală Hârlău au oprit pentru control , în comuna Coarnele Caprei, un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că tânărul nu are permis. Și în această cauză a fost întocmit un dosar penal. În plus, polițiștii din Hârlău au prins un bărbat de 35 de ani în timp ce conducea un autoturism în comuna Gropnița, având suspendat dreptul de a șofa. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *