Prima pagină » Economic Local » Noi bilete de tratament pentru pensionarii ieșeni
Noi bilete de tratament pentru pensionarii ieșeni

Noi bilete de tratament pentru pensionarii ieșeni

09 mart. 2022, 10:20,
în Economic Local

Începând de astăzi, 9 martie 2022, pensionarii ieșeni pot achiziționa de la Casa Județeană de Pensii bilete de tratament. Prima serie de bilete se va vinde la liber, fără punctaj, dat fiind timpul scurt între alocarea automată și începerea sejurului. Persoanele interesate pot obține bilete de tratament în limita locurilor disponibile. Acestea se acordă pe baza unor documente, precum bilet de tratament de la medic, cartea sau buletinul de identitate, cuponul de pensie aferent lunii februarie 2022.

Costul unui bilet este 50 la sută din cuantumul brut al pensiei în luna anterioară plecării în stațiune. Durata sejurului este de 16 zile din care durata tratamentului balnear este 12 zile. Biletele de tratament pot fi cumpărate de pensionarii ieșeni în stațiunile Nicolina, 1 Mai, Olănești, Amară, Covasna sau Geoagiu. Sute de ieșeni au stat la coadă anul trecut pentru a cumpăra bilete de tratament.

Pensionarii au primit mai mulți bani în anul 2022

Dacă atribuirea biletelor de tratament se făcea de obicei cu repartiție, prin alocare automată în sistem informatic, în funcție de punctajul calculat pentru fiecare solicitant, perioada cerută, numărul de locuri alocate pe fiecare stațiune și în funcție de numărul de solicitanți pentru acele locuri, acum, pensionarii au putut să le cumpere fără să îndeplinească aceste condiții. Pensionarii din Iași au primit pensiile mai mari din luna ianuarie 2021, după ce s-a mărit punctul de pensie.

În această perioadă au fost plătite și ajutoare financiare pentru cei care au venituri cuprinse între 1.000 și 1.600 de lei lunar. Casa Județeană de Pensii a plătit 91 de milioane de lei pentru 85.536 de persoane care se încadrează la această categorie.

Pensionarii din Iași au primit ajutoare financiare cuprinse între 600 și 1.200 de lei în luna ianuarie 2022

Ordonanţa de urgenţă prevede acordarea unui ajutor financiar pentru pensionarii sistemului public cu pensii mai mici sau egale cu 1.600 de lei, astfel încât toţi cei care se încadrează în această categorie să aibă un venit de 2.200 de lei în luna ianuarie 2022. Numărul total de beneficiari de ajutor financiar, din Iași, este de 85.536 de persoane, din care 47.507 cu venituri mai mici sau egale cu 1.000 de lei și care primesc în ianuarie 1.200 de lei.

Un număr de 38.029 de pensionari cu venituri între 1.000-1600 lei inclusiv primesc diferența până la 2.200 de lei și total venituri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *