Prima pagină » Sanatate » Nodul în zona anală. Metode moderne pentru a îndepărta umflăturile

Nodul în zona anală. Metode moderne pentru a îndepărta umflăturile

02 dec. 2022, 14:32,
în Sanatate

Deși poate nu pare, anusul este una dintre cele mai sensibile zone ale corpului nostru, nodul în zona anală poate provoca dureri severe și poate duce la infecții. Pentru a trata disconfortul trebuie să faceți diferența între o umflătură în anus, polipi și hemoroizi. Acestea sunt patologii asemănătoare, dar cu caracteristici proprii.

Nodulii din anus sunt un fel de umflături care provoacă durere, arsură și mâncărime în timpul defecației. De obicei, umflăturile din anus, spre deosebire de alte patologii, cum ar fi polipii, sunt benigne și nu reprezintă o problemă gravă. Pentru a ameliora durerea în timpul eliminării scaunului este indicat să beți multă apă și să consumați alimente bogate în fibre. În cazurile ușoare, tratamentul poate fi medicamentos, iar în cele mai grave, poate necesita o intervenție chirurgicală.

grafica femeie care se tine de fund din cauza nodulilor

Printre principalele cauze ale manifestării nodulilor se numără motivele ereditare, constipație sau diaree frecventă, sarcina și nașterea

Nodul în zona anală. Cele mai frecvente cauze care provoacă apariția disconfortului

Un chist se formează în zona dintre fese. Din punct de vedere vizual, este o umflătură în anus. Chiar și un astfel de chist poate duce la infecție. Practic, nu există simptome semnificative, cu excepția prezenței unei mici umflături în jurul anusului. Odată descoperit un nodul în zona anală, acesta trebuie să fie bine drenat, fiind prescrise spre administrare și antibiotice pentru a preveni infecția.

femeie care se tine de fund din cauza nodulilor

Este bine să știi că o umflătură în apropierea sau în interiorul anusului este un simptom al hemoroizilor cronici

Este bine să știi că o umflătură în apropierea sau în interiorul anusului este un simptom al hemoroizilor cronici. Acesta se numește nodul hemoroidal și arată ca un sac de piele. Atunci când este inflamat, nodulul doare și devine roșu, iar dacă sângele stagnează în el, acesta interferează cu defecarea și provoacă un disconfort general.

Printre principalele cauze ale manifestării nodulilor se numără motivele ereditare, constipație sau diaree frecventă, sarcina și nașterea. De asemenea, multe persoane suferă de această problemă din cauza ridicării de greutăți, stilului de viață sedentar și alimentație deficitară, abuz de carbohidrați și grăsimi goale.

Ce ar trebui să faci dacă ai o umflătură lângă anus?

Umflăturile și nodurile anale, atât interne, cât și externe, nu pot fi rezolvate într-un timp scurt. Nici pe cont propriu, nici cu unguente, supozitoare sau remedii populare. Singura modalitate de a scăpa complet de noduli și umflături este de a le îndepărta de către un proctolog în ambulatoriu.

femeie care se tine de fund din cauza nodulilor

Un chist se formează în zona dintre fese

O umflătură poate fi îndepărtate prin vaporizare cu laser, scleroza hemoroizilor cu cavitare cu ultrasunete și îndepărtarea radiochirurgicală. De asemenea, multe persoane preferă îndepărtare electrochirurgicală a hemoroizilor. Clinicile moderne propun pacienților îndepărtarea nodulilor cu bisturiul ultrasonic și o serie de alte tehnici bazate pe hardware.

Este demn de remarcat faptul că metodele de îndepărtare sunt alese de către medic în funcție de mai mulți factori. În primul rând, depinde de diagnosticul care este pus. Tratamentul este ales și în funcție Dacă este vorba de o singură boală sau de o combinație de două sau mai multe probleme proctologice. Forma de tratament este aleasă în măsura în care componentele externe și interne ale nodurilor sunt pronunțate, de starea generală a organismului.

Tratamentul cu succes al unui nodul în zona anală este influențat și de stadiul bolii. Apariția unor modificări anormale nu sunt dureroase din această cauză pacienții nu merg la doctor la începutul dezvoltării boli. Necesitatea îndepărtării nodulilor apare atunci când acestea devin inconfortabile din punct de vedere estetic și îngreunează efectuarea procedurilor de igienă personală.

femeie care se tine de fund din cauza nodulilor

Nodulii din anus sunt un fel de umflături care provoacă durere, arsură și mâncărime în timpul defecației

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *